SEGRE

URBANISME POLÈMICA

El vicesecretari de la Paeria ratifica que no s'ha de revisar Torre Salses

En un nou informe reitera que no hi ha base per reiniciar els tràmits del pla

La zona de Torre Salses, entre els Magraners i la Bordeta.

La zona de Torre Salses, entre els Magraners i la Bordeta.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No hi ha base legal per revisar el pla de Torre Salses. Així ho indica l’informe firmat pel vicesecretari general de la Paeria i la cap de la secció de planejament i gestió, encarregat arran de l’ajornament per part de la junta de govern local de l’aprovació de la modificació del pla de reparcel·lació del SUR 42 a l’aportar el Comú, soci de govern d’ERC i JxCat, un informe d’una advocada que sí que avala la revisió al·legant que falta l’avaluació ambiental. D’aquesta manera, ratifica l’informe intern que, tal com va publicar aquest diari, ja va determinar que la petició de revisió no té base jurídica i que el text aportat pel Comú contenia errors i es basava en l’anul·lació per part del Tribunal Constitucional d’una llei vigent a les Balears, però no a Catalunya.

El nou informe del vicesecretari, incorporat a l’expedient, conclou que “no és procedent la revisió d’ofici de l’acord d’aprovació definitiva del 5 d’octubre de l’any 2018 de la modificació puntual del pla parcial urbanístic Torre Salses SUR 42, promogut per Eurofund”. Argumenta que durant la tramitació de l’expedient ja es va sol·licitar un informe a l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental de Lleida (OTAAA), com a òrgan competent, que el 29 de març del 2016 va determinar que la proposta afecta un àmbit en situació de sòl urbà i que no comporta aspectes significatius sobre el medi ambient. Afegeix que també es va requerir el posicionament de la comissió territorial d’Urbanisme sobre el pla, que el 17 de juliol del 2018 va ser-hi favorable. Es dona la circumstància que un altre dels acords de la junta de govern va ser precisament demanar ara l’opinió a aquests dos organismes, que ja es van posicionar.

L’exigència del Comú de tornar a iniciar tots els tràmits de Torre Salses va provocar una nova crisi en el tripartit, al veure aquest grup inacció per part de l’edil d’Urbanisme, Toni Postius, a l’hora de frenar aquest projecte, tal com es van comprometre els tres partits en el pacte de govern.

La decisió de deixar l’expedient sobre la taula va indignar l’empresa Eurofund, impulsora del centre comercial i de lleure de Torre Salses. Va recordar que el bloqueig impedeix també la construcció de 1.435 habitatges.

tracking