SEGRE

POLÍTICA CONFERÈNCIA HORITZÓ 2020-2023

Illa celebra que “el PSC guanyi pes”

Garanteix que el socialisme català serà present en el diàleg entre la Moncloa i la Generalitat || Censura Aragonès per negar-se a convocar la taula de partits

Salvador Illa amb José Crespín, Òrcar Ordeig, Montse Mínguez i altres càrrecs del PSC al monestir.

Salvador Illa amb José Crespín, Òrcar Ordeig, Montse Mínguez i altres càrrecs del PSC al monestir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, va garantir ahir a Os de Balaguer que, malgrat que Miquel Iceta passi de ministre de Política Territorial a titular de Cultura, “persones del PSC seran presents i tindran molt a dir en el procés de diàleg entre el Govern d’Espanya i el de Catalunya”. A més, va celebrar que “els socialistes catalans guanyin pes” a l’Executiu de Pedro Sánchez després de la remodelació. Així ho va remarcar al monestir de les Avellanes, en el marc de la Conferència Horitzó 2020-23, en la qual va estar acompanyat pel primer secretari de la federació del PSC de les comarques lleidatanes, Òscar Ordeig, i altres càrrecs locals.

Va celebrar que el PSC compti amb dos representants al Govern: Miquel Iceta i Raquel Sánchez, fins ahir alcaldessa de Gavà i que serà ministra de Transport (vegeu més informació a la pàgina 12). “Som el primer partit de Catalunya i tenim un paper decisiu en el Govern espanyol. Això és positiu per als catalans i catalanes”, va dir.

En aquesta mateixa línia, va afegir que “és bo per a Catalunya un PSC fort a Catalunya i és bo per a Catalunya un PSC fort al Govern d’Espanya”. En aquesta línia, va assegurar que “és un dia feliç per al PSC”, amb referència al fet que el partit ha doblat la seua presència al Consell de Ministres, al disposar de dos representants.

A més, Salvador Illa va felicitar tant Iceta com Sánchez i va ressaltar que lideraran “ministeris clau” al Govern “de la recuperació”. A més de destacar la “trajectòria política acreditada” d’Iceta, que va qualificar d’“un dels polítics més brillants d’Espanya”, es va mostrar “orgullós” del fet que Sánchez incorpori una alcaldessa del PSC.

D’altra banda, l’exministre de Sanitat va tornar a criticar el president català, Pere Aragonès, per negar-se a convocar una taula de partits catalans per buscar una postura sobre el futur polític de Catalunya que sigui un punt de trobada entre les formacions catalanes. “Em té preocupat i decebut”, va dir, i va censurar el seu immobilisme i la seua aposta pel “monòleg”. “Hi ha un problema entre una part de Catalunya i Espanya, però sobretot aquest problema existeix entre catalans”, va afegir Illa en aquest sentit.

tracking