SEGRE

El Comú surt del govern de la Paeria de Lleida i deixa en minoria ERC i Junts

"La vigència de l’actual pacte de govern d’Entesa arriba al seu final", afirmen els tres grups

Talamonte (Comú), Pueyo (ERC) i Postius (JxCat) el dia que es va firmar el pacte d’investidura el 2019.

Talamonte (Comú), Pueyo (ERC) i Postius (JxCat) el dia que es va firmar el pacte d’investidura el 2019.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC, Junts i el Comú de Lleida, els tres socis de govern de la Paeria de Lleida que lidera el republicà Miquel Pueyo, han acordat la ruptura del seu pacte amb la sortida del grup del Comú, segons han assegurat aquest divendres en un comunicat conjunt; aquesta decisió deixa ERC i Junts governant en minoria, ja que sumaran 12 representants dels 27 que té el ple. "La vigència de l’actual pacte de govern d’Entesa arriba a la seua fi després de la reunió que ha tingut lloc avui, que s’ha valorat la situació i els passos a seguir, fugint dels retrets", han afirmat.

ERC, Junts i el Comú s’han reunit dos dies després de què l’alcalde destituís com a tinent d’alcalde l’edil Sergi Talamonte, que mantenia la regidoria d'Habitatge, argumentant que havia actuat "com a govern i oposició dins del govern, de cara a l’exterior, el que és impossible i profundament deslleial."

El detonant va ser el rebuig de Talamonte del projecte comercial Torre Salse, als afores de la ciutat, un compromís que formava part dels acords dels tres partits el 2019, i finalment el projecte segueix els seus tràmits a l’Ajuntament. Les tres formacions han afirmat que el grup del Comú "sortirà del govern municipal de manera acordada amb la resta dels partits del govern, ERC i Junts".

PROCÉS DE SORTIDA RESPONSABLE

Els tres partits afirmen que han acordat executar un procés de sortida responsable i amb garanties de traspàs efectiu i correcte, oferint tot el suport als nous responsables de les àrees per garantir l’atenció a les necessitats de la ciutat.

Així mateix, manifesten la voluntat de preservar els eixos programàtics que consten en el pacte de govern i el programa d’actuació municipal aprovat, i se citen "a treballar per garantir la governabilitat de la ciutat de Lleida i el desenvolupament dels compromisos compartits en aquest nou escenari".

ERC, Junts i el Comú van firmar el 27 de juny de 2019 el govern tripartit de l’Ajuntament de Lleida a la passarel·la dels Camps Elisis, com a símbol dels ponts que llavors van dir que havien aconseguit construir per fer-ho possible. El pacte entre les tres formacions sumava 15 dels 27 regidors de l’Ajuntament, set d’ERC, dos del Comú i sis de Junts --dels que ara en queden cinc, ja que l’alcalde va apartar, per anomalies en contractes de manteniment, al llavors regidor d’Esports, Sergi González (Junts), que continua com a regidor no adscrit.

tracking