SEGRE

POLÍTICA POLÈMICA

La crisi de la Paeria de Lleida s'agreuja arran d'una al·lusió del Comú al 155, que Pueyo veu “mesquina”

La continuïtat del tripartit de la Paeria penja d'un fil després que el Comú exigís a l'alcalde, Miquel Pueyo, restituir Sergi Talamonte com a tinent d'alcalde per poder seguir a la Paeria, una cosa a la qual Pueyo es nega fins que no s'hagin reunit els tres partits. Amb aquestes dos postures enrocades, la reconciliació és cada vegada més difícil.

La crisi de la Paeria s'agreuja arran d'una al·lusió al 155 que Pueyo veu “mesquina”

La crisi de la Paeria s'agreuja arran d'una al·lusió al 155 que Pueyo veu “mesquina”AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La crisi més gran del tripartit de la Paeria de Lleida no cessa i la sortida del Comú del govern és cada vegada més que probable. Un exemple d’aquest fet són les postures enrocades de l’alcalde, Miquel Pueyo, i els dos regidors del Comú, Sergi Talamonte i Elena Ferre, que ahir van exigir al primer edil la restitució immediata de Talamonte com a tinent d’alcalde, alhora que van acusar ERC i JxCat d’haver-los fet “un 155”. La metàfora del Comú no va agradar gens a l’alcalde, que la va qualificar de “mesquina, irresponsable” i que “frivolitza el patiment de milers de persones”. El paer en cap es va negar a tornar la tinença d’alcaldia al líder del Comú fins que no es reuneixi la comissió de seguiment del pacte tripartit, prevista per avui.

Per la seua part, els comuns van amenaçar que si no se li restituïa el càrrec no assistirien a la reunió. Davant d’aquesta situació, la sortida del Comú del govern és una possibilitat real, una cosa a la qual Ferre va desafiar Pueyo a fer, instant-lo “que ho faci del tot: si no està disposat a restituir Talamonte, que sigui valent i expulsi el Comú del govern”.

Aquesta crisi sense precedents és el resultat d’una sèrie de discrepàncies que els tres socis han tingut des de l’inici del mandat. El detonant, curiosament, va ser amb un dels punts en els quals els tres coincideixen: el parc comercial de Torre Salses. Tant ERC, com JxCat i el Comú han mostrat obertament rebuig al projecte, però l’aprovació del pla de reparcel·lació urbanística d’aquesta zona, que Pueyo va assegurar que era “una tramitació obligatòria perquè no hi havia cap base legal per aturar-la”, va provocar que el Comú demanés la revisió del pacte de govern.

POSTURES TANCADES Pueyo no descarta restituir Talamonte en funció de com vagi la reunió, però el Comú demana que rectifiqui

Una distensió que va augmentar quan a la junta de propietaris de Torre Salses Talamonte, en representació de l’Empresa Municipal d’Urbanisme, s’abstingués mentre que la Paeria va votar en contra que la junta emprengués les accions legals necessàries per la demora en la tramitació del pla de reparcel·lació.

Miquel Pueyo, alcalde de Lleida (ERC) «Res és irreversible, però tot dependrà dels acords de la reunió d’avui i la pilota és a la teulada del Comú» Elena Ferre, portaveu i regidora (Comú de lleida) «ERC i JxCat ens han fet un 155 i si l’alcalde no restitueix Talamonte, que sigui valent i expulsi el Comú del govern»

Arran d’aquest fet i després de les “constants deslleialtats” de Talamonte, dimecres Pueyo va firmar tres decrets que comportaven el seu cessament com a tinent d’alcalde, l’exclusió de la junta de govern i que les seues competències com a regidor quedessin sota la supervisió de l’alcalde..

Talamonte es va defensar ahir: “La nostra lleialtat és amb un govern de canvi”, va assegurar, i va recalcar que “si ens fan fora no és per trencar el pacte, sinó per defensar-lo”. No obstant, ni ell ni Ferre no van aclarir si dimitirien dels càrrecs. Per la seua banda, l’alcalde no va descartar restituir Talamonte, però serà “en funció del debat que hi hagi a la reunió sobre el pacte. La pilota és a la teulada del Comú i ells han de decidir quin camí seguir”, va concloure l’alcalde, que va afirmar que en cas que el Comú abandonés el govern, tant ERC com JxCat continuarien al capdavant de la Paeria.

La crisi de la Paeria s'agreuja arran d'una al·lusió al 155 que Pueyo veu “mesquina”

La crisi de la Paeria s'agreuja arran d'una al·lusió al 155 que Pueyo veu “mesquina”AJUNTAMENT DE LLEIDA

tracking