SEGRE

ESNOTICIA

Toc de queda a Lleida, Balaguer, Tàrrega, Mollerussa i la Seu d'Urgell

A partir de la matinada de dissabte i afectarà el 48% de la població de la província

Control de la Urbana pel toc de queda.

Control de la Urbana pel toc de queda.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El repunt de contagis de Covid entre joves, així com la pressió hospitalària, han obligat el Govern a demanar avui al TSJC prorrogar el toc de queda una setmana més a partir de la matinada de dissabte. La mesura afectaria Lleida, Balaguer, Mollerussa i Tàrrega, es mantindria a la Seu, Tremp i Alpicat i deixaria fora Solsona.

El Govern demanarà avui al TSJC allargar el toc de queda d’01.00 a 06.00 hores per frenar el repunt de casos de la Covid.

Entrarà en vigor dissabte a la matinada i afectarà els municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència superior als 400 casos per cada 100.000 habitants en set dies. Amb les xifres d’ahir la mesura afectaria Lleida (411 casos), Balaguer (577), Mollerussa (498) i Tàrrega (413), es mantindria a la Seu d’Urgell (992), Alpicat (423) i Tremp (423) i Solsona (332) quedaria fora de les restriccions.

I és que el Govern tindrà en compte les dades d’avui, per la qual cosa alguns municipis com Alcarràs (336) podrien incorporar-se al llistat, que ahir era de 165 localitats catalanes.

A més, el Govern també demanarà al TSJC prorrogar que les reunions siguin de 10 persones com a màxim, així com el tancament de tots els establiments a les 00.30 hores.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va subratllar la necessitat de mantenir les restriccions per “frenar els contagis i assegurar la recuperació sanitària i econòmica”. I és que ahir es van declarar 7.907 nous positius, dels quals 266 eren del pla de Lleida i 49 al Pirineu. A diferència de fa uns dies, la majoria tenen entre 10 i 19 anys, el 30% del total, mentre que s’estabilitzen els d’entre 20 i 39 anys.

En cas que el toc de queda s’apliqués en aquests set municipis, 214.352 persones quedarien afectades, el 48% de la població de la província.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va reconèixer l’esforç dels joves i els va animar a respectar les mesures.

L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, va valorar la mesura com una “bona notícia”, ja que “les xifres són les pitjors de tota la pandèmia” i “cal reduir el contacte social descontrolat”.

En canvi, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, s’hi va mostrar contrari, ja que “Mollerussa no té tanta activitat per aplicar una mesura restrictiva de la mobilitat i de les llibertats”. Finalment, el de la Seu, Jordi Fàbrega, va manifestar que “és imprescindible disminuir la interacció”.

La meitat dels habitants de la capital del Segrià, immunitzats Un total de 74.000 habitants de Lleida ciutat ja tenen la pauta completa de la vacuna contra la Covid, cosa que representa que la meitat de la població està immunitzada després que més 4.000 lleidatans es vacunessin aquest últim cap de setmana. A tota la província, 233.127 persones tenen la pauta completa, el 52,6% dels habitants i 267.953 tenen una dosi, el 60,4%.

tracking