SEGRE

JUSTÍCIA MÚSICA

La guanyadora d'un Grammy, nova fiscal a Lleida

Isabel Sánchez Millán, virtuosa de la guitarra

Mabel Millán, recollint el seu Grammy el 2017.

Mabel Millán, recollint el seu Grammy el 2017.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

El Butlletí Oficial de l’Estat va publicar el 30 de juny una ordre en la qual es van nomenar Advocats Fiscals els alumnes del Centre d’Estudis Jurídics. Entre els 113 nomenament hi havia el d’Isabel MaríaSánchez Millán, amb destinació a la Fiscalia Provincial de Lleida. La fiscal s’ha incorporat aquesta setmana a l’equip que dirigeix Juan Boné. Sánchez Millán, nascuda a Montilla (Còrdova) el 1993, és, a banda de fiscal, una prestigiosa intèrpret de guitarra clàssica que compta amb un premi Grammy.

El seu nom artístic és Mabel Millán i l’any 2017 va rebre el Grammy Llatí a la millor obra o composició clàssica contemporània per Sonata del Decamerón negro, composta pel cubà Leo Brouwer. A la seua pàgina web explica que “va finalitzar els seus estudis de guitarra al Conservatori Superior de les Balears amb Pedro Mateo, obtenint Matrícula d’Honor i Premi Final de Carrera”. Ha compaginat la seua carrera en el món de la música clàssica amb els seus estudis de Dret. Així, es va graduar el juny del 2015 a la Universitat Complutense de Madrid i va fer el màster d’Accés a l’Exercici de l’Advocacia el gener del 2017. Paral·lelament, en el camp musical acaba de publicar el seu segon disc, The devil’s caprice, editat per Naxos.

En una recent entrevista al programa Assaig General de Catalunya Música va afirmar que “intentaré compaginar la meua carrera de guitarrista amb la de fiscal” després de guanyar l’oposició per una plaça en la carrera judicial i fiscal.

Amb més d’una trentena de premis en el seu palmarès, va debutar com a concertista als 15 anys. Ha actuat en escenaris d’Oslo, Roma, Varsòvia, Budapest, Londres, Newcastle i Ciutat de Mèxic, entre moltes altres localitats.

tracking