SEGRE

POLÍTICA

Crítics de Ciutadans donen suport a la portaveu a Lleida, Ángeles Ribes, que acusa al partit d'intentar "purgar-la" per discrepant

Membres del sector crític de Ciudadanos han expressat el seu suport a la portaveu a l’Ajuntament de Lleida, Ángeles Ribes

Ángeles Ribes, al costat del missatge rebut per Ciudadanos

Ángeles Ribes, al costat del missatge rebut per Ciudadanos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Membres del sector crític de Ciudadanos han expressat el seu suport a la portaveu a l’Ajuntament de Lleida, Ángeles Ribes, després que aquesta denunciés que la direcció nacional del partit ha intentat fer una "purga" i apartar-la del seu càrrec per les discrepàncies que ha manifestat públicament respecte a decisions de l’Executiva encapçalada per Inés Arrimadas.

Pedro Miret, l’únic representant del corrent crític Renovadores Cs que va aconseguir ser elegit recentment com a membre del Consell General de Ciutadans, s’ha preguntat si hi ha algú que continuï pensant que "es pot construir i dirigir un partit en contra de les bases del mateix".

"Només amb lideratges sortits de les bases aconseguirem seguir cap a davant", ha escrit en un missatge a Twitter en el qual ha manifestat el seu suport a la portaveu en el Consistori de Lleida i ha assenyalat que "els lideratges es guanyen, no s’imposen".

Segons va explicar la mateixa Ribes aquest dimecres en roda de premsa, el grup municipal de Ciudadanos, compost per tres regidors, havia rebut un correu electrònic de la Secretaria d’Acció Institucional del partit. En aquest e-mail --el contingut del qual ha publicat Ribes en el seu compte de Twitter--, se’ls comunicava que la representació havia de passar en mans de l’edil María Burrel i es demanava que aquest canvi es fes efectiu abans de divendres vinent.

DOS DELS TRES REGIDORS DESOBEEIXEN EL PARTIT

Tanmateix, Ribes i el regidor José María Córdoba van desobeir l’ordre rebuda. En una votació durant una reunió celebrada dimarts, van decidir que la fins ara portaveu a l’Ajuntament mantindria aquest càrrec, que Burrel deixaria de ser portaveu adjunta i que Còrdova ocuparia aquest lloc.

Per la seua part, la direcció de Ciutadans a Lleida ha confirmat que Ribes "s’ha negat a acceptar la decisió de rellevar-la del seu càrrec", que respon a "la voluntat del partit d’oferir una imatge renovada que representi els valors liberals i progressistes" que defensa Cs en el conjunt d’Espanya i "dels quals és públic i notori que fa temps que Ribes discrepa".

Des de la direcció nacional no s’ha donat cap explicació sobre aquesta qüestió, però no és la primera vegada que l’Executiva es troba que representants del partit en Ajuntaments o Parlaments autonòmics no acaten les seues decisions.

Ángeles Ribes pertany a Renovadors Cs, un grup format per militants, exmilitants i simpatitzants de la formació taronja que reclamen una refundació del partit, amb "una nova cultura participativa que il·lusioni als afiliats i una nova estratègia" que permeti "recuperar la credibilitat davant dels espanyols i tornar al camí dels èxits electorals".

LA DIRECCIÓ DE Cs "ENS PORTA A TOTS A L’ABISME"

Ribes, que ha estat acompanyada en la roda de premsa per un altre membre de Renovadors Cs, Miguel Ángel Ibáñez, regidor a l’Ajuntament de Gavà (Barcelona), sosté que la direcció nacional de Ciutadans ha intentat fer una "purga" contra ella tan sols dos dies després de què la convenció política que el partit va celebrar el cap de setmana passat a Madrid.

"Vull deixar una cosa clara: Ciudadanos està ple de persones absolutament compromeses i formidables. Però aquesta directiva ens porta a tots a l’abisme", ha advertit la regidora, que, després de l’enfonsament de Cs en les eleccions catalanes del febrer passat, va reclamar "renovació i autocrítica", sense "censures o desqualificacions" per part de l’Executiva als qui pensen diferent.

Sergio Sanz, María Valle i Carmen de Rivera, exdiputats al Parlament de Catalunya que també es van unir a Renovadors Cs, han traslladat el seu suport a Ribes, destacant el seu "compromís i lleialtat" al projecte del partit. "Un partit que vulgui ser imatge de serietat i credibilitat davant dels seus votants no pot ser dictatorial amb els seus càrrecs i les seues bases", ha afirmat Valle.

tracking