SEGRE

POLÍTICA PARTITS

El grup municipal de Ciutadans a Lleida es rebel·la contra Arrimadas

La direcció del partit exigeix substituir Ribes per Burrel com a portaveu || La líder dels taronja a la Paeria diu que no se n'anirà

Imatge d’arxiu de Maria Burrel i Ángeles Ribes.

Imatge d’arxiu de Maria Burrel i Ángeles Ribes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup municipal de Ciutadans s’ha rebel·lat contra la direcció central del seu partit després que els seus regidors es neguessin a cessar Ángeles Ribes com a portaveu a la Paeria per posar al seu lloc Maria Burrel, la segona a la llista de la formació taronja.

Una ordre que la mateixa Ribes va dir que va rebre dimarts i “immediatament ens vam reunir els membres del grup i vam votar si acatàvem la decisió i va sortir que no, de forma que jo vaig ser ratificada”. Aquesta decisió també va comportar una reorganització del grup, rellevant Maria Burrel com a portaveu adjunta del partit i posant al seu lloc José María Córdoba.

Al seu torn, també es va acordar apartar Burrel com a representant del partit a les comissions municipals a les quals acudia fins ara, sent substituïda tant per Ribes com per Córdoba..

Per a Ribes, aquesta decisió de la direcció del partit és “una deslleialtat als principis democràtics en què es basa el partit i no entenc ni la decisió ni el criteri pels quals s’ha pres”. Al seu torn, també va acusar Burrel de “deslleial”. És per això que la, de moment, portaveu de Cs a la Paeria va dir que utilitzarà “totes les armes legals de què disposi” per defensar-se. També va rebutjar dimitir, assegurant que seguirà com a portaveu fins al final del mandat.

Ribes va acusar Burrel de “deslleial” i aquesta li va retreure “falta de disciplina” al no acceptar les ordres

L’intent de cessar Ribes es produeix quatre dies després de la convenció nacional de Cs, en la qual es va apostar per seguir amb l’estratègia política actual. En aquest sentit, Ribes va ser refermada per un dels fundadors de Cs i regidor a Gavà, Miguel Ángel Ibáñez, que igual que Ribes és membre de Renovadors, el sector crític del partit. Aquest va témer que des de la cúpula de Cs “hi pugui haver una purga contra els crítics a la direcció” i va demanar una assemblea extraordinària per tractar el tema.

Per la seua part, Burrel va retreure a Ribes la seua “falta de disciplina” al “negar-se a acceptar la decisió del partit”. Va afegir que Ribes “fa temps que discrepa” dels “valors liberals i progressistes que defensa el partit”.

tracking