SEGRE

EQUIPAMENTS BARRIS

Així serà l'alberg per a persones sense llar i temporers de Pardinyes, amb 131 llits i un pressupost de 4,74 milions

La comissió d'Economia informarà avui del plec als grups municipals i la junta de govern local votarà la seva sortida a concurs || Tindrà dos plantes, un bar, una zona de serveis socials i un terrat verd

Imatge virtual de com seria aquest nou alberg de Pardinyes.

Imatge virtual de com seria aquest nou alberg de Pardinyes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alberg per a persones sense llar i temporers que l’ajuntament vol construir en un solar de Pardinyes preveu tenir 131 llits, 2.605 metres quadrats de superfície útil i un pressupost de licitació de 4.747.839,87 euros. Així ho detalla l’avantprojecte d’aquest edifici al qual ha tingut accés aquest diari, que mostra que, a banda d’alberg, també donarà servei com un equipament comunitari per a les entitats del barri i comptarà amb una delegació de serveis socials.

La comissió de Govern Obert de la Paeria informarà avui als grups el plec del projecte i més endavant se sotmetrà a votació a la junta de govern local. Una vegada la Paeria tingui el finançament de la Generalitat, treurà a concurs la redacció del projecte definitiu.

El 90% de l’equipament aconseguirà mòduls i a part d’alberg tindrà espai com a centre d’entitats

I es que l’ajuntament va arribar a un acord amb la Generalitat perquè aquesta s’encarregués de sufragar la construcció de l’equipament.

L’avantprojecte de l’alberg, previst en un solar del carrer Josep Pallach, contempla que l’edifici tingui dos plantes a més d’un terrat enjardinat i plaques solars i la construcció es farà en un 90% amb mòduls prefabricats. Els 131 llits estaran repartits en 34 habitacions entre la primera i la segona plantes. Aquestes tindran dos o quatre llits i una petita cuina. També s’ha projectat una sala de televisió amb ordinadors per fer qualsevol tipus de tràmit i el terrat verd comptarà amb bancs, taules, cadires i pèrgoles i s’hi podran fer activitats com tallers d’horticultura. D’altra banda, a la planta baixa de l’edifici s’habilitarà un bar restaurant amb terrassa, a part d’una sala polivalent per a reunions.

L’equipament també preveu destinar part del seu espai per habilitar una oficina de serveis socials. Comptarà, així mateix, amb tretze despatxos, dos espais de treball compartit per a cinc persones, una sala de reunions, servei de bugaderia i sis dutxes.

Per la seua part, fonts municipals van precisar que el projecte està sent revisat pels tècnics i es preveu que l’audiència pública convocada per l’alcalde per debatre sobre l’assistència a temporers se celebri al setembre.

Concentració dels contraris a l’equipament

La plataforma en defensa de la residència de Pardinyes va fer ahir una concentració davant de la Paeria per demanar la paralització del projecte de l’alberg, ja que asseguren que el solar en el qual es vol construir està reservat per a una residència. A la concentració va assistir més de mig centenar de persones, que van escenificar “la falta de consens” i la “imposició” d’aquest equipament col·locant una làpida davant la Paeria “perquè la democràcia ha mort a Lleida”.

tracking