SEGRE

PAERIA NOMENAMENTS

Jaume Rutllant serà el president de l'Empresa Municipal d'Urbanisme

Substituirà Sergi Talamonte i ja era conseller de l'entitat || L'alcalde, Miquel Pueyo, anunciarà avui la reestructuració del govern després de la marxa del Comú

Imatge d’arxiu de Jaume Rutllant (ERC) amb Sergi Talamonte (Comú), en una junta de l’EMU.

Imatge d’arxiu de Jaume Rutllant (ERC) amb Sergi Talamonte (Comú), en una junta de l’EMU.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, serà el nou president de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU). Així ho van confirmar a aquest diari fonts del mateix govern municipal, que van detallar que Rutllant substituirà el regidor del Comú, Sergi Talamonte, com a responsable de l’entitat després que els comuns pactessin amb ERC i JxCat la seua marxa del tripartit de la Paeria. Fins ara, Rutllant era un dels assessors municipals de l’EMU en representació d’ERC, motiu pel qual l’alcalde, Miquel Pueyo, s’ha decantat per ell per estar al capdavant de l’entitat, ja que coneix la seua situació financera i les tasques que s’han dut a terme aquests dos anys de mandat.

El paper de Rutllan a l’EMU no serà fàcil, ja que des de l’inici del mandat ha estat una de les àrees més delicades a causa de la situació econòmica. En aquest sentit, el març de l’any passat la junta general va aprovar un pla per refinançar 42 dels 49,3 milions d’euros de deute que ostentava, que es finançaran amb un 1,03% d’interès a més de la taxa trimestral de l’euríbor per un termini de 20 anys. El deute total de l’ens el 31 de desembre del 2019 és de 43,5 milions d’euros a llarg termini i uns altres 5,8 a curt termini.

L’exercici passat, el deute a llarg termini era de 49 milions mentre que el de curt termini era de 6,3 milions d’euros. En aquest sentit, val a recordar que ERC, JxCat i el Comú dubtaven al principi del mandat de la viabilitat de l’EMU i fins i tot es van plantejar portar-la a concurs de creditors. No obstant, des que es va aprovar el refinançament del deute, l’EMU s’ha centrat en la venda de solars, la cessió d’habitatges perquè entitats i joves els restaurin per viure-hi amb un lloguer assequible, així com destinar divuit habitatges per allotjar temporers aquest estiu.

D’altra banda, l’alcalde Pueyo preveu anunciar avui els altres canvis del seu equip de govern després que fa just una setmana el Comú abandonés el tripartit.

Les regidories que ostentava aquesta formació eren Habitatge i Transició Ecològica i Participació Ciutadana i Lluita Contra la Corrupció, a més de presidir l’EMU.

tracking