SEGRE

ESNOTICIA

L'Arnau de Vilanova de Lleida dobla els ingressos en una setmana i desprograma operacions

Ja són 39 els hospitalitzats i 12 els crítics, cosa que obliga el Santa Maria a tornar a atendre positius || Argimon diu que Lleida no ha arribat al pic de contagis

Tornen els cribratges - El departament de Salut, amb la col·laboració de la Creu Roja i la Paeria, va tornar ahir a fer PCR a persones de 16 a 30 anys a la plaça Ricard Viñes, encara que també es van fer proves a persones de més edat que s’ ...

Tornen els cribratges - El departament de Salut, amb la col·laboració de la Creu Roja i la Paeria, va tornar ahir a fer PCR a persones de 16 a 30 anys a la plaça Ricard Viñes, encara que també es van fer proves a persones de més edat que s’ ...AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els ingressats per la Covid a la regió sanitària de Lleida s’han doblat en tan sols una setmana, al passar dels 19 el 14 de juliol als 39 dimecres passat. La majoria no estan vacunades. A més, en aquests set dies, també s’han doblat les persones infectades que requereixen cures intensives, dels 6 als 12.

Aquest augment dels hospitalitzats, sobretot dels crítics, ha obligat que una part d’ells ingressin a l’UCI de l’hospital Santa Maria, que des de fa un mes estava “lliure” de Covid, de forma que els malalts positius els assumia l’Arnau de Vilanova.

Les persones que es troben crítiques tenen entre 30 i 69 anys i els que són en planta, més de 20, encara que la majoria és major de 50 anys. La pujada dels ingressats ha provocat que a l’Arnau es desprogrami “alguna intervenció”, encara que no hi ha afectació “en quiròfans sencers”, segons fonts de l’ICS.

Per la seua part, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va afirmar que Lleida encara no ha superat el pic de contagis i va coincidir amb els Col·legis de Metges i Infermeres de Lleida, que dimecres van dir que no està notant el descens de Catalunya. “La seua percepció és certa”, va dir, i va afegir que “a la majoria de regions sanitàries estan començant a baixar els casos, però Lleida va amb retard”. Tot i així, Argimon va destacar que “és un dels territoris que s’estan comportant millor en aquesta onada”. Així mateix ahir al Pirineu hi havia 9 hospitalitzats de més de 40 anys.

Mentrestant, Salut va notificar 285 casos al pla i 56 al Pirineu, la majoria menors de 40 anys. El risc de rebrot va baixar a Ponent fins als 777 punts (-26) i al Pirineu, fins als 1.019 (-12), mentre que la velocitat de contagi (Rt) ho va fer a un 1,09 i a un 1,11, respectivament.

D’altra banda, a Catalunya es van declarar 7.319 contagis i 17 defuncions i hi havia 1.938 ingressats (+66). El rebrot era de 1.165 (-11) i l’Rt va baixar a un 0,97.

Vacunació a convivents de sanitaris d’hospitals de Lleida

La gerència territorial de l’Institut Català de la Salut (ICS) va afirmar ahir que la setmana que ve es vacunaran els convivents majors de 16 anys dels professionals sanitaris dels hospitals de Lleida, una mesura molt reivindicada davant del nombre d’empleats que estan de baixa després d’encomanar-se de la Covid en el seu entorn familiar, una vintena a la província i 1.400 a tot Catalunya. Representants d’UGT dels sanitaris van denunciar que alguns hospitals catalans ja ho fan des de fa dies, mentre que des de Metges de Catalunya van considerar que s’hauria d’haver fet al principi, juntament amb la vacunació a sanitaris.  

tracking