SEGRE

ESNOTICIA

El Govern reforça els cribratges en els centres de dia i tanca els 'rojos'

Els que estiguin associats a una residència amb casos de Covid no podran obrir || El síndic obre una actuació per analitzar si afecten drets dels residents

Proves d’antígens aquesta setmana en una residència de Lleida.

Proves d’antígens aquesta setmana en una residència de Lleida.CENTRE GERIÀTRIC LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les conselleries de Salut i de Drets Socials han decidit reforçar la vigilància en els centres de dia de gent gran i discapacitats i incrementaran els cribratges en els centres que estiguin integrats a una residència tant als usuaris com als treballadors.

Segons van informar ahir les dos conselleries, els cribratges periòdics seguiran la mateixa pauta que les residències, on des de dimarts s’han augmentat d’una a tres les PCR setmanals als treballadors no vacunats, mentre que els que tenen la pauta completa se sotmeten a una prova a la setmana. Drets Socials i Salut pretenen així, d’una banda, evitar l’entrada del virus en els centres de dia sense que per ara hagin de tancar.

D’aquesta manera, els centres integrats a residències es mantenen oberts sempre que puguin garantir bombolles de convivència i espais separats en relació amb les residències.

Si es detectés un brot, continuarien oberts sempre que es puguin sectoritzar, però si la residència a què estan adscrits és declarada roja hauran de tancar. A banda dels cribratges, s’intensificarà la vigilància en tots els serveis per detectar possibles simptomatologies compatibles amb la Covid.

A Lleida, segons l’última actualització de dimecres passat, totes les residències estan lliures de coronavirus tret de dos, declarades roges: la d’Arbeca, amb sis positius que estaven vacunats, i la Joviar, de Lleida, amb dos residents positius, també correctament vacunats. En ambdós casos els símptomes són lleus.

Quant a les residències, l’elevada transmissió comunitària ha obligat a recuperar limitacions dels moments més crítics de la Covid i a les mesures que van entrar en vigor dimarts se suma la prohibició de sortides de menys de tres dies.

Els residents que surtin del centre hauran de mantenir-se en contacte amb una sola bombolla de convivència i hauran de sotmetre’s a un test d’antígens en tornar. La persona que els reculli també haurà de seguir una prova en el mateix centre. En aquest sentit, el síndic de greuges, Rafel Ribó, va anunciar ahir una actuació d’ofici per estudiar si l’enduriment de les mesures per accedir a les residències per a la tercera edat afecten els drets dels residents. En aquest sentit, ha remès a les conselleries diverses preguntes sobre aquestes mesures, que han de durar catorze dies.

tracking