SEGRE

COMISSIÓ PARDINYES

Sergio González s'afegeix a l'oposició i tomba el projecte de l'alberg de Pardinyes

Primer revés de l'equip de govern de la Paeria, en minoria || La votació no impedeix que s'aprovi posteriorment a la Junta de Govern Local

Imatge virtual del projecte del nou alberg de Pardinyes.

Imatge virtual del projecte del nou alberg de Pardinyes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’antic regidor de Junts per Catalunya i fins fa poc membre de l’equip de govern de la Paeria, Sergio González –actualment regidor no adscrit–, es va sumar ahir amb el seu vot negatiu als regidors de l’oposició en la comissió d’Economia, en la qual es va votar per urgència el plec de clàusules per a la contractació del servei de redacció del projecte de l’alberg de Pardinyes.

Aquesta és la primera derrota que pateix l’equip de govern de la Paeria en una comissió des que està en minoria després de la sortida dels dos regidors del Comú que, per la seua part, es van abstenir. Val a destacar que aquesta votació no impedeix que la redacció del projecte s’aprovi posteriorment en la Junta de Govern Local, encara que aquest revés retardarà la tramitació, ja que se n’haurà d’informar en la comissió que tindrà lloc al setembre.

El cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, va qüestionar que es recorregués a una empresa externa per a la redacció del projecte, cosa que comporta una despesa de 224.066 euros.

Així mateix, Larrosa va recordar que “nosaltres tenim un quadern de ruta alternatiu que consisteix en construccions modulars a l’Horta de Lleida, a prop de les explotacions agràries”. Per la seua part, l’edil del PP Xavi Palau va demanar a l’ajuntament que retiri l’expedient i “que busqui consens amb els veïns de Pardinyes, les entitats veïnals, el teixit associatiu de la ciutat i el conjunt de forces polítiques”.

D’altra banda, l’edil dels comuns Elena Ferre va assegurar que la seua formació es va abstenir per la falta d’informació sobre el projecte, ja que “aquest no és el nostre model i no hi ha hagut prou comunicació”. “No qüestionem la necessitat de l’equipament”, va assenyalar.

Per la seua part, l’agrupació veïnal Pardinyes per la Dignitat va demanar ahir que no es desvirtuï el debat sobre els equipaments socials que requereix el barri, ja que tant la residència per a gent gran com l’alberg per a temporers són necessaris per a la ciutat.

Així, en un comunicat, van demanar que no s’obligui a elegir i el debat s’ha de centrar en com han de ser aquests equipaments.

D’altra banda, la comissió informativa d’ahir també va passar la proposta de les festes locals de Lleida i els seus nuclis agregats. Així, s’estableixen els dies 11 de maig i 29 de setembre per a Lleida; 27 d’abril i 19 de juliol per a Raimat, i 13 de maig i 12 d’agost per a Sucs.

El reglament del nou Consell de Ciutat, a punt El reglament del Consell de Ciutat, que regularà l’organització i el funcionament d’aquest òrgan consultiu i de participació de la Paeria, serà inclòs en l’ordre del dia del ple municipal del proper 30 de juliol perquè sigui aprovat definitivament.

tracking