SEGRE

LLEIDA Y COMARCAS

Tot just el 4% dels casos actius de Covid es declaren a Lleida i Aran

Són 3.228 contagiats davant dels 80.674 registrats en el conjunt de Catalunya || El risc de rebrot baixa 11 punts encara que es manté elevat, en els 772

Ciutadans fent cua divendres passat en la marató de vacunació al CAP Primer de Maig.

Ciutadans fent cua divendres passat en la marató de vacunació al CAP Primer de Maig.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les regions sanitàries de Lleida i Pirineu i Aran tenien ahir 3.228 casos actius de Covid, una xifra elevada però que amb prou feines suposa el 4% del total de casos actius a Catalunya, que ascendia a 80.674 pacients. Segons dades del departament de Salut, l’anàlisi dels casos actius mostra també l’increment experimentat en aquesta cinquena onada de la pandèmia en les últimes setmanes, ja que, només a Lleida i Aran, fa tot just catorze dies els casos eren 2.105 i a Catalunya, 75.252.

Així mateix, a la regió sanitària de Lleida hi ha acumulats des de l’inici de la pandèmia 41.628 casos confirmats per PCR o test d’antígens, 139 més, una xifra que augmenta a 43.098 si es tenen en compte totes les proves. A més, durant el dia d’ahir no es va detectar cap mort per Covid, per la qual cosa la xifra de defuncions es manté en 654 persones des de l’inici de la pandèmia.

El risc de rebrot a la regió sanitària de Lleida baixa onze punts, fins a 772, per sota del registre de la setmana anterior, quan era de 1.061, mentre que la velocitat de propagació baixa una centèsima, fins a l’1,01. La setmana del 8 al 14 de juliol era d’1,76. Segons la mateixa font, el 16,43% de les proves que es fan surten positives i actualment hi ha 54 pacients ingressats als hospitals, 10 més.

A la regió de l’Alt Pirineu i Aran, el risc de rebrot també cau 9 punts (902) i hi ha acumulats des de l’inici de la pandèmia 7.955 casos confirmats, 29 més. La velocitat de propagació és de 0,95, cinc centèsimes menys que dissabte, mentre que el 19,23% de les proves que es fan surten positives. Actualment hi ha 14 pacients ingressats.

Augment d’hospitalitzacions i ingressos a l’UCI a Catalunya Els hospitalitzats i pacients crítics per coronavirus han augmentat les últimes 24 hores a Catalunya, on s’han produït onze morts.

Segons les dades actualitzades aquest diumenge pel departament de Salut, ahir hi havia a la comunitat 2.132 persones hospitalitzades amb Covid, 117 més que dissabte, de les quals 490, deu més que la vigília, es troben en estat greu a l’UCI.

Tanmateix, segons les dades de Salut, la velocitat de propagació del virus (Rt) es manté estable i ahir era de 0,94, una centèsima menys que la vigília.

tracking