SEGRE

Els sanitaris de baixa pel virus es dupliquen a Ponent i ja són 40

Imatge d’arxiu de la façana de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Imatge d’arxiu de la façana de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de quaranta sanitaris del pla de Lleida estan de baixa a l’infectar-se de Covid, el doble que fa una setmana. Segons dades de l'Institut Català de la Salut (ICS), dinou són de l'Hospital Arnau de Vilanova; catorze del Santa Maria i set de l'Atenció Primària de la regió sanitària de Lleida.

Per intentar reduir aquestes baixes laborals, que coincideixen amb les vacances i l'augment de l'activitat assistencial per la Covid, l'ICS preveu vacunar aquesta setmana els convivents majors de 16 anys dels professionals sanitaris dels hospitals de Lleida. Aquesta mesura ha estat molt reivindicada davant del nombre d'empleats que estan de baixa al contagiar-se de la Covid en el seu entorn familiar, més de mil a tot Catalunya.

Representants d'UGT dels sanitaris van denunciar que alguns hospitals catalans ja ho fan des de fa setmanes, mentre que des de Metges de Catalunya van considerar que s'hauria d'haver dut a terme al principi, juntament amb la vacunació a sanitaris.

Evitar anul·lar vacances

Davant de la previsió d'un augment d'ingressats per Covid a l'Arnau durant les properes setmanes, que ja ha causat la suspensió d'operacions i de consultes externes davant de la dificultat de disposar de personal, des de la direcció de l'hospital van afirmar que l’"última mesura" que voldrien aplicar seria la suspensió de les vacances dels sanitaris.

tracking