SEGRE

BARRIS DINAMITZACIÓ

La construcció repunta la rambla Ferran de Lleida

El sector immobiliari i l'ajuntament es conjuren per revitalitzar la rambla amb més pisos i erradicar els solars buits || A la venda vint-i-quatre habitatges en una nova promoció a Francesc Macià

Imatge virtual del nou edifici que es construirà al número 43 de l’avinguda Francesc Macià.

Imatge virtual del nou edifici que es construirà al número 43 de l’avinguda Francesc Macià.INMOBILIARIA ALTAMIRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rehabilitar edificis, construir més habitatges i acabar amb els solars buits. Aquests són els tres eixos d’actuació que promotors immobiliaris, propietaris d’edificis i la Paeria duen a terme amb l’objectiu de revitalitzar la rambla Ferran, que ha anat perdent vida durant les últimes dos dècades. Aquesta tendència s’està revertint de la mà del sector immobiliari, ja que en els últims mesos s’estan portant a terme actuacions per contruir nous blocs d’habitatges en solars, edificis en ruïna o a mig construir.

Un exemple d’aquest fet és que el Banc Santander ja ha començat la comercialització d’un bloc de vint-i-quatre habitatges que s’edificarà al solar del número 43 de l’avinguda de Francesc Macià, que porta més de deu anys sent un pàrquing de motos, i el preu dels pisos va des dels 150.000 fins als 245.000 euros.

En aquest sentit, el president del col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària (API), Josep Maria Esteve, va vaticinar que aquests habitatges no tardaran a vendre’s perquè “la demanda de pisos d’obra nova a Lleida ha augmentat molt aquest últim any i no només als barris perifèrics, sinó també al centre, i aquest bloc és un exemple de l’increment de la demanda”. Al seu torn, Esteve va assegurar que “Ferran és una rambla que porta morta bastant temps a causa que només hi ha comerços i oficines, la qual cosa resta vida al carrer, i s’haurien de fer actuacions per revitalitzar-la”.

Una opinió que comparteix el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, que va assenyalar en aquest sentit que “volem ser proactius per tornar la vida a la rambla Ferran”. Postius va detallar en aquest sentit que “a més de promoure la rehabilitació d’edificis, hem parlat amb els propietaris dels pocs solars buits que hi ha per saber què hi volen fer. L’objectiu és que la rambla [una de les principals artèries de la ciutat] recuperi la vitalitat que tenia amb habitatges que abans eren oficines, per a la qual cosa també servirà el pla de l’estació”, va concloure Postius.

Multa als propietaris de dos blocs de la rambla pel seu mal estat El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, va detallar que a més de donar-los una sortida als solars de rambla Ferran i promoure la construcció d’habitatges animen els propietaris d’edificis a rehabilitar-los. És per això que l’ajuntament està actuant en els edificis buits i semiabandonats i de moment ha obert dos expedients de disciplina urbanística per no garantir el bon estat d’aquests blocs.

Un és el número 11 de rambla Ferran, que la Paeria va precintar, “el propietari el va vendre i ara s’està rehabilitant, i l’amo de l’altre edifici sancionat el reformarà i rehabilitarà”. Paral·lelament, l’any passat l’ajuntament va atorgar la llicència d’obres per acabar la construcció d’un edifici de rambla Ferran que feia dotze anys que estava aturat.

Es troba al número 54 de la rambla i fa cantonada amb el carrer Ramon Castejón. Les obres van començar el 2006, ja s’han reprès i es preveu que el bloc aculli trenta habitatges.

Imatge virtual del nou edifici que es construirà al número 43 de l’avinguda Francesc Macià.

Imatge virtual del nou edifici que es construirà al número 43 de l’avinguda Francesc Macià.INMOBILIARIA ALTAMIRA

tracking