SEGRE

LABORAL

La Inspecció de Treball enviarà 3.000 cartes a empreses de Lleida per combatre els riscos per cops de calor

Es podrà multar amb sancions de fins a 819.000 euros les empreses que no protegeixin correctament els seus treballadors

Els experts aconsellen no sortir al carrer durant les hores centrals del dia per evitar la calor.

Els experts aconsellen no sortir al carrer durant les hores centrals del dia per evitar la calor.MARIONA KISKERI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Inspecció de Treball de Catalunya enviarà els propers dies 17.678 cartes a empreses, especialment de l'agricultura i de la construcció, per a combatre els riscos per cops de calor que, en ocasions, poden patir les persones treballadores.

D'aquestes, 3.000 seran per a empreses de la demarcació de Lleida, 9.400 de Barcelona; 2.400 de Girona i 2.700 a empreses de Tarragona.

Segons les últimes dades d'afiliació, a Catalunya hi havia 213.487 treballadors al sector de la construcció, i 55.955 a l'agricultura. Es podrà multar amb sancions d'entre 2.000 i 819.000 euros les empreses que no protegeixin correctament les persones que treballen en condicions que poden acabar provocant un cop de calor.

Aquesta iniciativa de la Inspecció de Treball de Catalunya forma part de la campanya contra les temperatures extremes que ha iniciat el cos a nivell estatal, que espera arribar a 137.500 empreses.

Per evitar el risc de cops de calor, les empreses han de proporcionar aigua potable a les proximitats dels llocs de treball; planificar les tasques més pesades en les hores de menys calor, fer més pauses del que és habitual i en llocs frescos; protegir el cap amb gorra o barret; i habilitar zones d'ombra o locals frescos per al descans dels treballadors.

tracking