SEGRE

EDUCACIÓ UNIVERSITAT

La UdL obrirà el curs al setembre ampliant l'aforament del 50 al 70%

Es manté el format híbrid a l'espera de com evoluciona la pandèmia || Portar mascareta a l'interior i ventilar les aules continuarà sent obligatori

Imatge d’arxiu d’una classe amb un aforament del 50% durant el curs 2020/2021.

Imatge d’arxiu d’una classe amb un aforament del 50% durant el curs 2020/2021.UDL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Universitat de Lleida (UdL) va anunciar ahir que iniciarà el curs el 13 de setembre augmentant la presencialitat a les classes del 50 per cent al 70 per cent.

Així ho recull el pla sectorial d’universitats que ahir va aprovar el Procicat i que, de moment, aposta per mantenir el model híbrid de classes presencials i telemàtiques a l’espera de l’evolució de la pandèmia. Aquesta ampliació dels aforaments afectarà tots els nivells formatius (graus, màsters, doctorats i formació contínua). Quant a les mesures, seguirà igual l’obligatorietat de portar mascareta als interiors, ventilar les aules de forma constant i mantenir la distància interpersonal d’un metre i mig, a més de les mampares de protecció als llocs d’atenció al públic.

Sobre la presencialitat a les aules, la UdL va especificar que cada centre haurà de planificar les classes teòriques en funció de la capacitat de les aules i la nova limitació d’aforament, però permetrà fer sessions virtuals tant per a activitats acadèmiques específiques com de formació contínua.

Continuaran sent presencials les pràctiques i les avaluacions sempre que les condicions sanitàries ho permetin. El pla sectorial d’universitats també estableix que la defensa dels Treballs Finals de Grau (TFG) i de Màster (TFM) es podrà fer en el format que vulgui la universitat, presencial o virtual, mentre que la defensa de les tesis doctorals podrà ser presencial, semipresencial o virtual.

Qualsevol defensa de treballs que s’acordi fer en format virtual, aquesta s’haurà d’adaptar als protocols per a mitjans electrònics que ha aprovat el Comitè de Direcció de l’Escola de Doctorands de la UdL.

Per un altre costat, el pla sectorial d’universitats també especifica les mesures que s’hauran de prendre a nivell organitzatiu per al Personal d’Administració i Serveis (PAS), en què es fixa que la presencialitat serà la modalitat prioritària i es recalca que el pla de contingència de la Universitat de Lleida preveu la possibilitat d’“habilitar la presencialitat completa” tant per al PAS com per a tots els treballadors relacionats amb els àmbits de la investigació i de la transferència de coneixement.

tracking