SEGRE

ESNOTICIA

Salut confirma que Lleida ha superat el pic de contagis, que van a la baixa

La situació a les UCI és “crítica” i no millorarà fins “ben entrat” l'agost

Usuaris majors de 40 anys del CAP Onze de Setembre es van vacunar ahir sense cita prèvia.

Usuaris majors de 40 anys del CAP Onze de Setembre es van vacunar ahir sense cita prèvia.DEPARTAMENTO DE SALUD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida ja ha superat el pic de contagis de Covid i els casos entre els quinze i quaranta anys comencen a baixar. En una setmana, s'han detectat 84 positius menys diaris, però Salut alerta que la situació assistencial continua sent “crítica” a tot Catalunya. A la província ja són 72 els ingressats, 18 a l'UCI, i la majoria no estan vacunats o tenen una dosi.

El director de l’Agència de Salut Pública, Xavier Llebaria, va confirmar ahir que les regions sanitàries de Lleida i el Pirineu han superat el pic de contagis de Covid de l’actual onada, després que la setmana passada el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, expliqués que la província va amb retard respecte a l’evolució a la resta de Catalunya. I és que durant l’última setmana, els positius han disminuït un 33 per cent, de 254 a 170 diaris, i les urgències ateses a l’hospital Arnau de Vilanova i al Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Prat de la Riba s’han mantingut estables, amb 861 en els últims set dies.

“El pic a Lleida i el Pirineu s’ha assolit i la tendència epidemiològica és de baixada”, va afirmar ahir Llebaria en roda de premsa i va afegir que “igual que a la resta de regions sanitàries, on hi va haver un augment de casos entre els 15 i 40 anys, ara estan disminuint”. A més, també estan decreixent els indicadors i a Lleida i el Pirineu la velocitat de contagi ja està per sota de l’1, amb 0,98 i 0,92, i el risc de rebrot es va situar en els 754 punts (-18) i 865 punts (-37), respectivament.

Salut alerta que hi ha un lleuger augment de casos en majors de 70 anys tant a Catalunya com a Lleida

Tanmateix, Llebaria va destacar que hi ha una “lleugera” pujada de contagis a partir dels 70 anys, tant a Catalunya com a Lleida, però que no està relacionada amb un augment de casos en residències. Ahir es van confirmar 2.871 casos, 115 al pla i 20 al Pirineu, i 23 defuncions, cap a Lleida.

“La incidència acumulada a set dies representa el 45 per cent dels contagis de la incidència a catorze dies, per la qual cosa es confirma una tendència decreixent”, va assenyalar el responsable de l’Agència de Salut Pública, encara que va destacar que la situació assistencial és “crítica” i no es preveu un alentiment en les UCI, amb 510 persones (+20), fins “ben entrat” l’agost.

Actualment, el 57,4 per cent dels llits d’UCI l’ocupen pacients Covid, que es repeteix a Lleida, on ahir hi havia 18 encomanats crítics (+2) i 12 per altres patologies, i a causa del “retard” a Ponent, l’hospital Arnau de Vilanova preveu fins a tres setmanes d’augment d’ingressats. Ahir n’hi havia un total de 56 (+2), la gran majoria no vacunats o amb una dosi, mentre que al Pirineu eren 16 (+2). A tot Catalunya eren 2.200 (+13). L’edat mitjana dels ingressats a planta és de cinquanta-nou anys i a les UCI se situa en els cinquanta-quatre.

En un altre ordre de coses, Salut ha posat en marxa el qüestionari web “Soc contacte estret?” perquè qualsevol persona pugui verificar en menys d’un minut si és un contacte estret d’un positiu de Covid. El resultat es coneix al finalitzar el test i, si fa falta, s’indica les mesures que cal prendre.

Paral·lelament, Salut ha enviat uns tres milions de missatges al mòbil per alertar sobre el risc de contagi en majors de quaranta anys.

Arriben 24.104 dosis a la província i les vacunacions sense cita continuen Les regions sanitàries de Lleida i del Pirineu han rebut aquesta setmana 24.104 dosis de vacunes contra la Covid, de les quals 18.444 són de Pfizer; 4.699, de Moderna i 961, d’AstraZeneca.

A la província, el 55,6 per cent de la població està immunitzada i el 61,5 per cent té una dosi. Per continuar augmentant la cobertura, Salut va organitzar ahir una nova marató de vacunació sense cita prèvia per a usuaris del CAP Onze de Setembre de Lleida majors de quaranta anys, on van acudir vuitanta persones.

Per aquesta setmana, es pot demanar cita per avui al matí a Mollerussa, per avui i divendres a Tremp; per divendres a la Seu i per avui, dijous i divendres a Vielha.

tracking