SEGRE

ESNOTICIA

Els Mossos i policies locals van aixecar un centenar d'actes per incomplir el toc de queda i altres mesures el cap de setmana

El cap de setmana, a Lleida, Balaguer, Tàrrega, Mollerussa, Alcarràs, la Seu i Tremp || A Catalunya es dupliquen i la majoria, pel confinament nocturn

Imatge d'un control de la Guàrdia Urbana a Lleida.

Imatge d'un control de la Guàrdia Urbana a Lleida.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra i les policies locals de Ponent i del Pirineu Occidental van aixecar entre divendres passat i diumenge un total de 104 actes per incomplir les restriccions per la Covid, principalment saltar-se el toc de queda d’1.00 a 6.00 hores, o no portar mascareta, segons va confirmar ahir el portaveu dels Mossos, el comissari Joan Carles Molinero. Fonts del cos van assenyalar que no tenien constància de cap festa il·legal a Lleida.

El confinament nocturn –que afecta els municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència superior de 400 casos de Covid per 100.000 habitants en set dies– està en vigor a Lleida, Balaguer, Tàrrega, Mollerussa, Alcarràs, la Seu i Tremp. A la capital de l’Urgell, es van aixecar 12 actes per incomplir el toc de queda.

A tot Catalunya, durant aquest últim cap de setmana, els Mossos, juntament amb les policies locals, van interposar 1.411 sancions, pràcticament el doble que el cap de setmana anterior, quan van ser 710. La majoria de les multes van ser per l’incompliment de les restriccions de mobilitat en horari de confinament nocturn, concretament 912. També es van interposar 160 sancions per un ús indegut o no portar mascareta, i la resta per altres circumstàncies, com és l’incompliment de l’aforament, dels horaris de tancament en establiments fixat a les 00.30 hores o la celebració de botellons al carrer o als espais públics.

Així doncs, es van portar a terme setanta controls més, en els quals van participar 497 agents. Pel que fa a les intervencions, aquestes es van centrar en diferents punts. En el cas de la ciutat de Barcelona es van dur a terme a les platges del Somorrostro, a la Barceloneta, al passeig del Born i a les zones del MACBA i les Tres Xemeneies.

Quant a la resta del territori català, es van fer intervencions als municipis de Tarragona, Castellterçol, Sant Carles de la Ràpita, Gironella, Gurb, Llívia i Hostalets de Pierola, entre d’altres. Tenint en compte el perfil de les persones sancionades, pel que fa al cas de Barcelona la gran majoria eren estrangers que desconeixien les mesures.

A la resta de punts, les persones desallotjades, sancionades o advertides tenien un perfil més autòcton i eren de les mateixes poblacions.

tracking