SEGRE

INDÚSTRIA INFRAESTRUCTURES

El polígon de Torre Solé estarà a punt d'aquí a dos anys i el de Torreblanca ja es comercialitza

La Paeria diu que la demanda de sòl industrial a Lleida és alta i sol·licita celeritat en els tràmits

La zona on es farà el polígon de Torreblanca-Quatre Pilans.

La zona on es farà el polígon de Torreblanca-Quatre Pilans.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida té des de fa quinze anys un dèficit evident de sòl industrial que la Paeria, la Generalitat i operadors privats volen solucionar construint dos nous polígons i ampliant el del Centre de Mercaderies de Lleida.

Així ho va assegurar el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, que va detallar que el primer polígon industrial que serà una realitat serà el de Torre Solé, situat al costat de la carretera Ll-11, que és d’iniciativa privada i tindrà unes 35 hectàrees. “Hi ha maquinària treballant a la zona aplanant el terreny i s’està tramitant el projecte d’urbanització de l’espai”, va dir Postius, que va calcular que “els tràmits administratius estaran a punt a finals d’any i, a partir d’aquí, preveiem que les obres puguin durar entre un any i un any i mig”.

Malgrat ser un polígon impulsat amb capital privat, amb una inversió de 9 milions d’euros, Postius va assegurar que “la seua comercialització avança molt bé”.

El tinent d’alcalde va recordar que “el sòl industrial a Catalunya va molt demandat i amb iniciatives com Torre Solé o Torreblanca-Quatre Pilans moltes empreses estan interessades a instal·lar-se a la ciutat al més aviat possible”.

Un exemple d’aquesta demanda és que la Paeria i la Generalitat, impulsors del polígon de Torreblanca-Quatre Pilans (al costat de la carretera N-240 en direcció a Tarragona i amb 500 hectàrees de superfície) ja estan comercialitzant les parcel·les. “Es tracta d’un projecte que està parat des del 2009 i a nivell de tràmits des de la Paeria ja s’han fet tots els necessaris, per la qual cosa hem demanat a la Generalitat que avanci amb els que estan pendents i esperem que de cara a mitjans del 2022 estiguin enllestits tots els tràmits urbanístics de la zona com són el pla director, el d’urbanització i reparcel·lació”, va dir Postius.

Sobre la venda de parcel·les, va afegir que “confiem que quan puguin començar les obres el polígon ja estigui parcialment comercialitzat, la qual cosa permetrà adaptar la seua construcció a les necessitats que tinguin les empreses”.

La zona on es farà el polígon de Torreblanca-Quatre Pilans.

La zona on es farà el polígon de Torreblanca-Quatre Pilans.MAITE MONNÉ

tracking