SEGRE

La Fira autoritza l'Exèrcit a anar als salons però sense uniformes i elements bèl·lics

Alguns joves estudiants interessant-se per l'estand de l'Exèrcit a la 12a Fira F&T de Lleida el 2018.

Fira de Lleida rebutja per unanimitat la participació de l'Exèrcit a FormaocupaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fira de Lleida permetrà que les Forces Armades participin en els seus salons i fires sempre que els membres no vagin uniformats ni facin ostentació d’elements bèl·lics. Això és el que va acordar ahir la comissió delegada de la Fira, amb la qual cosa es tanquen les portes a un litigi legal amb el ministeri de Defensa, que va denunciar la institució després que aquesta vetés la participació de les Forces Armades al saló FormaOcupa l’abril passat.

Segons va detallar la mateixa Fira, els membres de la comis- sió van acceptar el primer punt de la demanda, que sol·licitava la participació de l’Exèrcit a les seues fires, recordant que al final sí que van poder participar en aquest saló. Paral·lelament, la Fira demanarà als membres de l’Exèrcit que vagin als seus salons que no “ho facin uniformats i sense fer ostentació d’elements bèl·lics, com pretén el ministeri de Defensa”.

Al seu torn, l’ens va demanar “no judicialitzar” les seues decisions, i va recordar que salons com el FormaOcupa “tenen com a objectiu l’educació, formació i treball”. D’altra banda, els membres de la Fira van ratificar mantenir el seu codi ètic, motiu pel qual van vetar l’Exèrcit, ja que els valors que l’inspiren són “la pau i la defensa de la igualtat i els drets humans”.

tracking