SEGRE

EQUIPAMENTS CAMPANYA DE LA FRUITA

El 60% dels habitatges per als temporers estan buits

De 18 allotjaments disponibles només n'hi ha 7 d'ocupats || Perquè els pagesos ofereixen pisos i els irregulars no poden treballar

Imatge d’un dels pisos habilitats per a temporers.

Imatge d’un dels pisos habilitats per a temporers.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament va habilitar a començaments d’estiu divuit habitatges propietat de l’Empresa Municipal d’Urbanisme i la Generalitat perquè les persones que venien a Lleida per treballar a la campanya de la fruita tinguessin un allotjament a canvi d’un lloguer simbòlic.

No obstant, un mes i mig després que se cedissin, només estan ocupats set allotjaments: sis per a vint-i-tres homes i un en el qual viuen dos dones. Una xifra per sota del que s’esperava i que l’ajuntament l’atribueix a dos factors. D’una banda, ha constatat que “hi ha molts empresaris que ofereixen allotjament als treballadors, motiu pel qual no fa falta que facin ús dels pisos que ofereix l’ajuntament”.

Per poder accedir a aquests pisos s’han de tenir papers i pagar un lloguer de 4 euros diaris

L’altre motiu d’aquesta baixa ocupació dels habitatges es deu al fet que “encara arriba molta gent a la ciutat en situació irregular i, per tant, que no poden tenir un contracte de feina ni assumir el pagament del lloguer”. S’ha de recordar que el requisit que estableix l’ajuntament per poder accedir a un d’aquests pisos és firmar un contracte de lloguer de quatre euros per persona i dia, cosa que no es pot fer amb les persones en situació irregular. Malgrat tot, l’ajuntament va detallar que totes les peticions que ha rebut per poder entrar a viure de forma temporal en aquests habitatges han estat acceptades.

S’ha de recordar que, a més d’aquests habitatges, la Paeria ha habilitat el pavelló 3 de Fira de Lleida com a centre d’atenció per a temporers i alberg durant l’estiu. No obstant, al pavelló només hi van els homes, ja que tal com va dir la regidora de Persones, Mariama Sall, les dones que demanen un allotjament durant la campanya de la fruita són enviades a viure en un dels pisos de l’EMU i de la Generalitat.

Sobre l’afluència de persones al pavelló de la Fira, l’ajuntament va dir que des de la seua obertura l’1 de juny hi ha hagut 4.255 pernoctacions, 1.589 serveis de dutxa i 492 assessoraments laborals. La Paeria ja va dir a començaments d’estiu que la campanya seria “més tranquil·la” que el 2020.

tracking