SEGRE

RELIGIÓ EQUIPAMENTS

Llum verda de la Paeria a demolir l'edifici on es farà la mesquita

L'actuació es durà a terme en els dos propers mesos, però la construcció encara haurà d'esperar || Tindrà capacitat per a cent persones i costarà 800.000 euros

Imatge d’arxiu de l’edifici que acollirà la mesquita, al carrer del Nord.

Imatge d’arxiu de l’edifici que acollirà la mesquita, al carrer del Nord.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament ha autoritzat a la Comunitat Islàmica de Cooperació i Unió enderrocar l’edifici situat al número 23 del carrer del Nord, lloc en el qual està previst que s’edifiqui una mesquita que tindrà una capacitat per a un centenar de persones.

Així ho van assegurar tant fonts de la comunitat musulmana com del mateix ajuntament, que van detallar que les obres de demolició s’hauran de dur a terme en els propers dos mesos. L’edifici és un magatzem abandonat en mal estat la planta baixa del qual té una superfície de 352 metres quadrats.

Té restes d’amiant, per la qual cosa la Paeria ha recordat a la comunitat musulmana que aquest material tòxic haurà de ser retirat i tractat degudament per evitar riscos per a la salut.

L’autorització de l’ajuntament a enderrocar aquest magatzem és el primer pas perquè la nova mesquita sigui una realitat, però encara falta el permís d’obres per a la seua construcció, a més d’autoritzar que l’equipament es destini a centre de culte.

La construcció la sufraga la comunitat musulmana amb donatius i pot estar a punt d’aquí a un any

Precisament, l’ajuntament està treballant per modificar l’ordenança municipal que regula aquests equipaments per permetre aquests oratoris. Val a recordar que aquesta seria la primera d’una sèrie de petites mesquites que la comunitat musulmana de la ciutat vol construir en diferents barris per donar resposta al dèficit d’oratoris musulmans a Lleida, ja que actualment resen al Palau de Vidre dels Camps Elisis.

En el cas de l’oratori previst al carrer del Nord, la seua construcció va a càrrec de l’arquitecte Jesús Rafart, que a l’abril va detallar a aquest diari que aquesta mesquita tindrà capacitat per a cent persones, tindrà un minaret, una font i un pati d’accés i també servirà com un centre cultural “obert a tot el barri”. El cost és d’uns 800.000 euros que pagarà la comunitat musulmana i estarà a punt d’aquí a un any.

L’ajuntament descobreix un oratori ocult en una pastisseria L’ajuntament ha instat els propietaris d’una mesquita clandestina oculta en una pastisseria situada al número 3 del carrer Alguer que legalitzin immediatament la seua situació si no volen ser sancionats o que els precintin l’establiment.

Segons ha pogut saber aquest diari, el mes de maig passat la Guàrdia Urbana va visitar l’establiment després d’una denúncia que en aquesta pastisseria hi havia un oratori il·legal. Els agents van detallar que a més d’una pastisseria hi havia una associació cultural de defensa dels immigrants senegalesos de la província i que al mateix establiment hi ha “activitats de predicació i pregària de la religió musulmana, i en conseqüència, efectuant funcions de centre de culte”.

És per aquest motiu que aquest mateix mes la Paeria ha ordenat als propietaris del local que legalitzin la seua situació en un termini de quinze dies si no volen ser multats.

tracking