SEGRE

PAERIA PARTITS

Comú vol reduir el sou a edils després de deixar el tripartit

Proposa suprimir un càrrec per crear-ne un altre a Participació || La Paeria diu que ho fan “per demostrar que són oposició”

Imatge de l’últim ple municipal, celebrat el dia 20.

Imatge de l’últim ple municipal, celebrat el dia 20.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos setmanes després que el Comú abandonés el govern de la Paeria, ahir va presentar divuit esmenes al cartipàs municipal en les quals demanen, entre altres coses, que tots els regidors i càrrecs eventuals es redueixin el sou un 10%. Una proposta que ja van fer l’octubre del 2019 i que no va rebre cap suport de la resta de grups municipals i que ara tornen a reclamar, posant èmfasi que “hem de donar exemplaritat com a servidors públics”.

Així ho va assegurar l’edil del Comú Sergi Talamonte, que va detallar que també han demanat suprimir un dels tres càrrecs de coordinador polític que hi ha a la Paeria, ja que “si ara hi ha dos forces al govern no té sentit que hi hagi tres coordinadors”. No obstant, reclamen la creació d’un nou càrrec, en aquest cas un coordinador tècnic per a l’àrea de Participació que proposen que cobreixi funcionari tècnic. També proposen incloure l’àrea de Participació dins de la regidoria de Cooperació i Drets Civils i no a la de Consum i Comerç, on està actualment.

Freixanet diu que el càrrec que demanen ja existeix i que presenten esmenes “que no són noves”

La resposta del govern no es va fer esperar i la portaveu, la tinenta d’alcalde Jordina Freixanet, va dir que “entenem que estiguin disgustats i en part és normal que vulguin presentar esmenes que no són noves, venen a demanar que continuem amb les catorze regidories sent dotze”.

Al seu torn, va recordar que el coordinador de Participació “és una figura que ja existeix al cartipàs al qual se li assignen polítiques públiques sectorials com l’Horta o la dinamització del Consell de Ciutat”. Finalment, Freixanet va recordar que “ni s’apugen ni s’abaixen els sous al govern ni als càrrecs ni assessors. Podem dir que aquesta és la seua manera de demostrar que són oposició”, va concloure Freixanet.

S’ha de recordar que l’edil del Comú, Elena Ferre, va estar cobrant set mesos més del que li tocava al tenir dedicació exclusiva a la Paeria i a la Diputació, quan a la primera només havia de ser parcial. Quan el cas va sortir a la llum, Ferre va dir que tornaria els diners que havia cobrat de més.

tracking