SEGRE

ESNOTICIA

Les hospitalitzacions per Covid seguiran augmentant una setmana més a Lleida

A Catalunya s'estabilitzaran en dies però Ponent “va amb retard”, segons Argimon

Segueixen els cribratges a joves - Creu Roja, amb la col·laboració del departament de Salut i la Paeria, va dur a terme ahir el tercer cribratge de proves PCR d’aquest mes a Lleida a 90 persones de 16 a 30 anys. A diferència de les anteriors o ...

Segueixen els cribratges a joves - Creu Roja, amb la col·laboració del departament de Salut i la Paeria, va dur a terme ahir el tercer cribratge de proves PCR d’aquest mes a Lleida a 90 persones de 16 a 30 anys. A diferència de les anteriors o ...MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller Josep Maria Argimon preveu que els ingressats per Covid a l'Arnau de Vilanova seguiran augmentant fins a mitjans de la setmana que ve i a les UCI, fins d'aquí a uns nou dies. Entre Lleida i el Pirineu, hi ha 75 hospitalitzats, la gran majoria de més de 50 anys. Mentrestant, segueixen els cribratges a joves.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, preveu que el pic assistencial d’ingressos a planta per la Covid a l’hospital Arnau de Vilanova s’assoleixi a mitjans de la setmana que ve i, a les UCI, d’aquí a vuit o nou dies. Ahir, al pla de Lleida es van registrar cinc hospitalitzats més, amb 61, dels quals 18 es trobaven en estat crític (-2) i 43, a planta, un d’entre 10 i 19 anys. Al Pirineu, eren 14 (-4), per la qual cosa a la província ja eren 75 els ingressats, dels quals 56 tenien més de 50 anys.

“Esperem que el pic assistencial a planta a Catalunya sigui aquest cap de setmana, encara que esperaria un parell de dies per confirmar-ho”, va assenyalar Argimon.

De fet, ahir, es van comptabilitzar 35 ingressats menys, amb 2.208, però hi havia 9 crítics més, amb 558. “El pic a les UCI arribarà d’aquí a sis o set dies, mentre que a Lleida seria un parell de dies més tard”, va manifestar, ja que en aquesta onada la província ha anat amb cert retard respecte a Catalunya.

“La situació epidemiològica a Lleida ha tingut, en general, una evolució una mica més favorable i per això s’arriba al pic una mica més tard”, va explicar el conseller, després que el cap de setmana passat se superés el de contagis. Amb tot, va confiar a no haver de “tocar” les vacances dels sanitaris. El conseller també va afirmar que “des del punt de vista epidemiològic, necessitarem setmanes per millorar”, fins a poder reduir les restriccions. Precisament, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va anunciar que es limita a 3.000 persones l’aforament màxim en els grans esdeveniments com el trofeu Joan Gamper (vegeu la pàgina 26), mentre que als actes de format més petit es manté en el 70 per cent. Així mateix, el departament de Salut va informar que hi ha 163 residències amb algun cas de Covid que afecta un total de 783 usuaris, la majoria asimptomàtics o lleus. Pel que fa a Lleida, hi ha quatre centres afectats i 26 positius (vegeu SEGRE d’ahir).

D’altra banda, Catalunya es manté a la zona de màxima alerta al mapa de la UE, amb una incidència setmanal superior als 1.500 casos.

“El certificat de vacunació no pot ser discriminatori” El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va afirmar que és partidari d’implementar un certificat de vacunació per accedir a certes activitats, “però que no sigui discriminatori”, de manera que va dir que quan tota la població hagi tingut l’oportunitat de vacunar-se contra la Covid, “ens ho plantejarem”.

A Espanya, ja l’apliquen per accedir a locals de restauració Galícia i les Canàries, però ahir el Tribunal Superior de Justícia va suspendre cautelarment la mesura a les illes després d’estimar el recurs d’Hostelería Unida Tenerife sense entrar en l’assumpte. També ha anul·lat el tancament total entre les 00.00 i les 6.00 hores dels locals.

Els indicadors continuen baixant, però es detecten 226 casos més a Lleida El departament de Salut va notificar ahir 226 casos més de Covid a Lleida, dels quals 167 eren al pla i 59 al Pirineu, la majoria entre menors de 50 anys. A Catalunya es van comptabilitzar 4.582 positius i cap decés.

tracking