SEGRE

LLEIDA

Gairebé la meitat de joves lleidatans ja tenen una dosi i el 23%, les dos

La immunització va a l'alça, però creixen els ingressos a Lleida, amb set menors de trenta anys hospitalitzats || L'Aliança també ha d'anul·lar operacions

Gairebé la meitat de joves lleidatans ja tenen una dosi i el 23%, les dos

Gairebé la meitat de joves lleidatans ja tenen una dosi i el 23%, les dosUGT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vacunació contra la Covid avança malgrat que en les últimes setmanes ha baixat el ritme d’arribada de primeres dosis, que torna a augmentar aquest mes d’agost. Tot i així, un mes després que els joves de setze a vint-i-nou anys poguessin demanar cita per vacunar-se, gairebé la meitat dels lleidatans d’aquesta franja d’edat (48%), unes 33.000 persones, ja té una dosi, i el 23%, 17.700, té les dos. A més, el 74,8% de la població de Lleida de més de setze anys ja s’ha posat la primera injecció, 281.538 persones, i el 68,4%, 257.065, té la pauta completa.

Per contra, els hospitalitzats a Ponent continuen creixent, com estava previst, i ahir eren 66 els ingressats (+6), dels quals 19 (+2) eren a l’UCI, i al Pirineu eren 14 (-1). Set dels que ahir estaven ingressats a planta en hospitals de la demarcació tenien menys de trenta anys (cinc al pla i dos al Pirineu), una de les xifres més altes de la pandèmia pel que fa a aquesta franja d’edat. Davant de la previsió d’increment del nombre d’hospitalitzats, la Clínica Mi NovAliança ha hagut de suspendre operacions amb ingrés, com ja ha fet l’Arnau de Vilanova.

Respecte a Catalunya, Salut va informar que ja s’han superat les nou milions de dosis subministrades, però la cobertura entre joves és més baixa que a Lleida, ja que el 40 per cent té una dosi i el 10 per cent, la pauta completa. Per la seua banda, el 67% de la població major d’edat està immunitzada. En canvi, la situació als hospitals és millor, ja que per tercer dia consecutiu van baixar els ingressats (-52), amb 2.148 i, per primera vegada, les UCI, amb 12 crítics menys i un total de 560 persones. Tot i així, Salut preveu que els crítics continuaran augmentant aquesta setmana fins a arribar als 700.

Paral·lelament, es van notificar 5.136 nous casos, 227 a Lleida, i 63 víctimes mortals, cap a la província, i les taxes epidemiològiques continuaven baixant.

Respecte a la vacunació entre joves, el ministeri de Sanitat va informar que en deu comunitats, més de la meitat ja porta una dosi, i són les Canàries (57%) i Madrid (56%) les que lideren el rànquing.

Empleades de neteja de l’Arnau volen la seua ‘paga Covid’

El comitè d’empresa de neteja de l’hospital Arnau de Vilanova denuncia que aquest col·lectiu no ha rebut la compensació econòmica del departament de Salut pel sobreesforç durant la primera onada de la pandèmia i demana que se’l consideri personal d’alt risc.

“Hem estat a primera línia com qualsevol infermer o metge, ja que hem de netejar les habitacions dels pacients amb Covid”, van assenyalar des del comitè, que van afegir que “si no netegem les habitacions cap altre pacient pot ingressar, per la qual cosa creiem que és injust que no se’ns hagi recompensat”.

tracking