SEGRE

MOBILITAT EMPRESES

L'empresa de lloguer de patinets abandona el projecte de Lleida

L'americana Bird no renova la llicència després que li caduqués l'autorització per instal·lar-se aquest any || La firma també deixa d'operar a Saragossa i Màlaga

Imatge d’arxiu d’usuaris de patinets elèctrics a Lluís Companys.

Imatge d’arxiu d’usuaris de patinets elèctrics a Lluís Companys.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa de lloguer de patinets nord-americana Bird, que va mostrar intenció de venir a Lleida aquest any, no ha sol·licitat la renovació de la llicència per operar a la ciutat després que caduqués el novembre del 2020, segons van confirmar des de la Paeria.

Fonts de l’empresa van explicar a aquest diari el mes de març passat que estaven pendents que l’ajuntament els aprovés el projecte, però des d’aleshores no han donat més informació al respecte després de les reiterades peticions de SEGRE.

Bird té els seus patinets desplegats a Tarragona i Madrid, on li han renovat la llicència

Precisament, aquesta situació coincideix amb un moment en què, al juny, l’ajuntament de Màlaga anunciés que deixava de permetre que Bird operés a la ciutat després d’incomplir la normativa, segons Andalucía Información. Aquest mateix rotatiu va informar que Bird va presentar la sol·licitud per seguir operant i des de l’ajuntament se’ls va requerir una documentació que faltava però, finalment, Màlaga va ordenar la retirada dels seus vehicles de la ciutat.

Poc després, alguns digitals van explicar que el consistori de Saragossa també ha decidit que Bird deixi d’operar a la ciutat al setembre, després de no concedir-li la pròrroga a l’autorització per incompliment de les condicions per poder prestar el servei.

Tanmateix, Bird va dir a l’agència de notícies Servimedia que no se li ha impedit operar ni denegat cap pròrroga, sinó que no l’ha sol·licitat. De moment, l’empresa continua operant a Tarragona i Madrid.

De fet, a començaments de juliol l’ajuntament madrileny li va renovar la llicència.

S’ha de recordar que Bird va comprar l’empresa Circ, a qui l’exalcalde Fèlix Larrosa va concedir, abans de deixar el càrrec, la llicència per oferir el primer servei de lloguer de patinets elèctrics a Lleida (quan es deia LMTS Goflash SpainSL). Bird és líder en micromobilitat al mercat americà.

tracking