SEGRE

BALANÇ SECTOR IMMOBILIARI

L'edificació d'habitatges repunta a Lleida després de baixar un 24% el 2020

El sector remunta aquest 2021 i ja hi ha 12 promocions en marxa a la capital || Les hipoteques van caure un 8% i la compravenda de pisos un 11,1% en l'any Covid

Obres per construir un nou bloc de pisos a Pardinyes, ahir.

Obres per construir un nou bloc de pisos a Pardinyes, ahir.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La pandèmia del coronavirus va afectar l’any passat i de forma molt severa tots els sectors econòmics, entre els quals la construcció, que ja es comença a recuperar. Un exemple d’aquest descens i ressorgiment és que segons l’informe anual de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya l’any passat la construcció d’habitatges d’obra nova va baixar a la província un 24,3% respecte al 2019, però el sector ja es recupera gràcies a la demanda de nous pisos i actualment hi ha almenys una dotzena de promocions de nous habitatges a Lleida ciutat.

Sobre la caiguda de la construcció, el 2019 es van iniciar les obres de 658 pisos, mentre que l’any passat només en va haver 498, sent aquest 24,3% menys de producció la segona caiguda més gran de l’activitat de les quatre províncies catalanes, només superada per Tarragona, el descens de la qual va ser del 51,4%.

El preu mitjà d’un pis va augmentar l’any passat un 4,9% més i se situa en els 92.607 euros

D’altra banda, el nombre d’hipoteques contractades va passar de les 2.152 del 2019 a les 1.972 de l’any passat, la qual cosa suposa un 8,4% menys.

Quant a les compravendes, el 2020 se’n van tancar 3.359, un 11,1% menys que fa dos anys. Paral·lelament, aquest descens de la construcció i de la demanda ha comportat un augment del preu mitjà d’un habitatge a la província. El 2019 aquest valor estava sobre els 88.289,5 euros de mitjana, mentre que l’any passat es va situar en els 92.607 €, un 4,9% més.

Malgrat això, la construcció és un dels sectors que més ràpid es recuperaen, a causa de “l’augment de la demanda d’obra nova i del fet que el client busca habitatges espaiosos i amb zones comunes”, va dir el president del col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària, Josep Maria Esteve. Aquest va afegir que “ja prevèiem un descens de l’activitat el 2020, però ara hi torna a haver demanda i ja hi ha en marxa una dotzena de promocions per la ciutat”. Algunes es troben a Pardinyes, Ciutat Jardí, Cappont, Balàfia, Joc de la Bola i Parc de l’Aigua.

Llicència per construir un edifici de 23 pisos a Parc de l’Aigua L’ajuntament ha reactivat la llicència a l’empresa Construcciones Pallàs per poder contruir un edifici de 23 habitatges, 4 locals comercials, 39 aparcaments i 27 trasters entre els números 62 i 64 del carrer Miquel Batllori, al costat de l’escola del Parc de l’Aigua i la Bordeta.

tracking