SEGRE

ESNOTICIA

Arranca avui la vacunació dels més de 18.000 adolescents de 12 a 15 anys de Lleida

El president Aragonès afirma que l'objectiu és començar el curs “amb la màxima immunitat als centres educatius i les famílies” || El Govern recorda que queden 80.000 dosis disponibles a Catalunya

Dos adolescents de 16 anys que es van vacunar ahir a Lleida.

Dos adolescents de 16 anys que es van vacunar ahir a Lleida.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els adolescents d’entre 12 i 15 anys ja es poden vacunar contra la Covid-19 des d’avui. Així ho va anunciar ahir el president de la Generalitat, Pere Aragonès. “El 58% de la població catalana té la pauta completa i un 65%, primera dosi.

Ara toca fer un pas endavant i des de demà [amb referència a avui] ja pot demanar cita la franja de 12 a 15 anys per començar el curs [a ESO, Batxillerat i FP] amb la màxima immunitat als centres educatius i les famílies”.

A Catalunya hi ha uns 300.000 adolescents d’aquestes edats, dels quals 18.822 a Lleida, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística. Ara ja es poden vacunar els adolescents a partir de 16 anys i de la franja de fins a 19 a Lleida ja tenen la primera injecció un 50,4% i la pauta completa, un 22,7%.

En principi, els de 12 a 15 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult. Salut va confirmar que algunes persones d’aquesta edat van intentar demanar cita ja ahir per internet, sense èxit. A més, algun adult va acudir al pavelló Onze de Setembre de la capital amb nens d’11 i 13 anys, però no van ser vacunats.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va indicar que queden 80.000 dosis disponibles i va animar la població a vacunar-se encara que sigui al seu lloc d’estiueig, sempre que acudeixin de nou per a la segona dosi.

D’altra banda, l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya i el sindicat Satse van criticar l’habilitació per part de Salut perquè el personal tècnic en cures auxiliars d’infermeria (TCAI) pugui administrar la vacuna del coronavirus. Fonts de la conselleria van assenyalar que s’ha habilitat aquest col·lectiu com a “mesura preventiva” per si és necessari.

Dos adolescents de 16 anys que es van vacunar ahir a Lleida.

Dos adolescents de 16 anys que es van vacunar ahir a Lleida.JORDI ECHEVARRIA

tracking