SEGRE

BARRIS VEÏNS

L'ajuntament de Lleida dissenya 4 rutes esportives i culturals per al Centre Històric

En col·laboració amb setze entitats per animar la ciutadania a visitar la zona || Divuit mediadors socials recorreran el barri per fomentar la convivència

Representants de la Paeria i de les entitats que col·laboren a ‘Conviu al Barri’, ahir a la plaça l’Ereta.

Representants de la Paeria i de les entitats que col·laboren a ‘Conviu al Barri’, ahir a la plaça l’Ereta.S.C.D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament va presentar ahir un projecte que servirà tant per donar a conèixer i obrir el Centre Històric a la resta de la ciutat com per identificar i solucionar els principals problemes del barri. Es tracta de la campanya Conviu al Barri, que ha estat impulsada per la mateixa Paeria i 16 entitats socials del Barri Antic.

Segons va explicar la tinent d’alcalde Montse Pifarré, “perquè la resta dels lleidatans acudeixin, coneguin i gaudeixin del Centre Històric hem creat quatre circuits pel barri.

Dos estan pensats per fer esport i els altres dos se centren a recórrer els monuments i fonts històriques de la zona per posar en relleu el ric patrimoni que hi ha al centre de Lleida”, va indicar Pifarré. Aquestes rutes es podran consultar a la mateixa pàgina web de la Paeria i als díptics que entitats i el mateix consistori estan repartint per la ciutat, ja que a més d’un mapa contenen un codi QR amb cada ruta, malgrat que “l’objectiu és senyalitzar-los a la via pública”.

A part de promoure el patrimoni del Centre Històric i la pràctica de l’esport, aquestes rutes també passen pels principals bars i restaurants de la zona “que també han de servir com a reclam perquè la gent vingui al Barri Antic”, va indicar la tinent d’alcalde. Va afegir que “l’objectiu és, una vegada estigui consolidat aquest projecte al Centre Històric, fer el mateix al Turó de Gardeny”.

L’altra part de la campanya consisteix en la mediació i atendre les necessitats dels veïns.

Per a això, les entitats que hi han col·laborat han creat nou parelles de mediadors que recorreran el Centre Històric per fomentar el civisme, assessorar els més necessitats i promoure la convivència. Aquests mediadors el conformen tres persones del Senegal, dos del Magreb, una del Camerun i tres d’europees i s’està treballant perquè se’ls uneixi un membre de la comunitat gitana.

En aquest sentit, el president de l’Associació de Senegalesos, Ibrahima Bao, va assenyalar que aquests mediadors “se centraran sobretot a fomentar el civisme, millorar la convivència i reduir el tràfic de drogues”. D’altra banda, la Paeria va dir que instal·larà tres lavabos públics a la plaça l’Ereta i als carrers Tallada i Panera.

tracking