SEGRE

Tres coses en què hauries de pensar abans de renunciar a la teva feina

Canviar de feina és una decisió important, per això s’ha de prendre amb molta calma

Tres coses en què hauries de pensar abans de renunciar a la teva feina.

Tres coses en què hauries de pensar abans de renunciar a la teva feina

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si estàs fart del teu treball o simplement necessites un canvi en la teua vida, ha arribat el moment d’atrevir-te a trencar amb l’estabilitat. Però vigila, que precipitar-se no és bona idea i encara menys en aquest cas. I per a això, ens resultarà útil conèixer tres coses que tots hauríem de tenir en compte abans de canviar de feina, segons va explicar el professor d’economia de la Texas A&M University, Anthony Klotz, al mitjà britànic The Independent.

1. Pros i contres

Sempre s’ha dit que per decidir una cosa important s’ha de fer una llista analitzant els pros i els contres. Com va indicar el professor Klotz, és crucial "considerar si és un problema que es podria resoldre sense renunciar”. Va recomanar posar en una balança els aspectes positius del lloc de treball i els negatius per a així valorar, amb calma, qui guanya.

És determinant plantejar-se totes aquestes coses perquè, com va recordar Klotz, “quan comences un treball nou, tornes a començar des de zero. No subestimis les coses que deixes enrere. Cada vegada més, les empreses estan més obertes a les 'feines a la carta', en els que pots parlar amb el teu cap i dir que t’agrada el 80% del treball, però no el 20 restant, i treballes amb ell per dissenyar un rol que s’adapti".

2. Nous problemes

La renúncia suposa la solució a un problema o en crearà un de nou? T’has d’assegurar que al nou lloc no se’t compliqui més la vida. I per a això, el professor Klotz suggereix "parlar abans amb els empleats de la nova empresa o investigar en llocs com Glassdoor, una empresa de recursos humans." Una altra manera d’estar ben segur de la decisió és retardar-la 15 dies per veure si, realment, és un desig temporal o es necessita de veritat.

3. Acomiadar-se bé

Un altre últim aspecte crucial dins de tot aquest important procés és marxar de l’antic treball el millor possible. Primer de tot perquè una pèrdua ja és, en general, un pal per a qualsevol empresa, per la qual cosa, els superiors valoren que la teua marxa generi el mínim de problemes.

I segon i encara més important, perquè vivim en un món digital que és molt petit. Només n’hi ha prou amb un mal comentari a LinkedIn o Twitter o rumors que parlin malament de tu perquè se t’escapin oportunitats laborals.

En definitiva, pensa abans d’actuar com no has fet abans. Les teues decisions tenen el gran poder de marcar la sort del teu matí.

tracking