SEGRE

Vigila el que escrius a les xarxes socials

Les empreses es fixen en aquells perfils més respectuosos i honestos

Vigila el que escrius a les xarxes socials.

Vigila el que escrius a les xarxes socials

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les xarxes socials s’han convertit en una extensió de la nostra personalitat. Un dels objectius és transmetre els nostres valors i idees. Però, a vegades, les coses que més ens agraden de nosaltres poden no ser les més adequades per a una empresa. I ara, gràcies l'informe sobre xarxes socials de 2021 realitzat per l’empresa Infojobs, tenim una mala notícia per donar-te: fins al 48% dels responsables de reclutament de les empreses inspecciona els perfils de les xarxes socials dels candidats durant el procés de selecció.

En realitat, no consulten de la mateixa manera totes les plataformes. Existeix una de preferent per a bona part dels encarregats de recursos humans: LinkedIn, la qual investiguen el 84% d’aquests professionals. Això és comprensible tenint en compte que Linkedin està ideat precisament per a aquest tipus de coses. De fet, és la xarxa social professional més important del món. Té sentit que els reclutadors la consultin per veure l’historial laboral, l’historial acadèmic o les validacions d’aptituds d’altres usuaris. Però, què hi ha de les xarxes no laborals?

La més consultada pels contractants és Facebook. Encara que aquesta xarxa social ha perdut importància entre les generacions més joves, continua sent inspeccionada per un 72% de les empreses.

El segueix Instagram amb un 49%. En aquest sentit, agreguen des de El Confidencial, és bastant probable que en pròximes edicions de l’informe aparegui TikTok. Al cap i a la fi, és molt diferent el que mostrem de nosaltres en una xarxa social com Facebook que en una com TikTok.

"La principal raó per rebutjar un candidat és la incoherència entre el comentat en l'entrevista i el que el professional publica en els seus perfils", afirmen des de El Confidencial. No t’ajuda en res presumir de no consumir alcohol i aparèixer a quinze fotos d’Instagram amb un cubata a la platja o a la discoteca. El segon d’ells es refereix precisament a això: a les fotografies, encara que no s’especifica de manera precisa quines fan enrere els reclutadors.

També hi ha altres motius de rebuig, com les opinions radicals en assumptes de religió o orientació sexual, els gestos irrespectuosos cap a altres usuaris, les faltes d’ortografia, les crítiques a les empreses en les quals has treballat anteriorment o les opinions polítiques extremes.

En definitiva, les companyies volen persones respectuoses, positives i amb bona comunicació. I és decisió teua adaptar els teus perfils als seus desitjos o posar-se unes pedres al camí.

tracking