SEGRE

MEDI AMBIENT SALUT PÚBLICA

Un vehicle amfibi retira les algues de la canalització per primer cop en 4 anys

Per reduir la població de mosca negra

El vehicle amfibi retirant algues entre el pont dels Instituts i la passarel·la de Maristes, ahir.

El vehicle amfibi retirant algues entre el pont dels Instituts i la passarel·la de Maristes, ahir.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un vehicle amfibi recorre des d’ahir el tram urbà del riu Segre retirant macròfits (algues) per reduir així la població de mosca negra. Una tasca que es prolongarà durant les properes dos setmanes i que és la primera vegada que es du a terme des del 2017 i que és possible gràcies a una subvenció de 60.000 euros que l’Agència Catalana de l’Aigua ha concedit a la Paeria. D’aquesta manera, el vehicle amfibi extreu les algues i les arrossega fins al pont Nou, on són retirades i assecades per convertir-les en adob ecològic.

L’extracció és vital per reduir la població de la mosca negra, molt activa aquest estiu, ja que és en aquests macròfits on aquests insectes dipositen els ous i les larves les utilitzen com a refugi.

Les mosques negres deixen els ous en aquestes algues i les larves les utilitzen com a refugi dels muricecs

A més, les algues també dificulten que l’aigua del Segre flueixi amb normalitat. Mentre el vehicle amfibi estigui retirant les algues, el cabal del riu estarà regulat i només circularà el cabal ecològic per facilitar el moviment.

A banda d’aquesta actuació, l’ajuntament ha instal·lat 22 caixes que serveixin com a refugi de muricecs per tota la ciutat. Aquest animal és el principal depredador de la mosca negra i altres insectes com els mosquits o el mosquit tigre. Paral·lelament, una vegada al mes s’aboca al Segre un producte biològic que impedeix la proliferació de colònies de mosca negra.

Aquesta campanya per lluitar contra la proliferació d’aquest insecte es desenvolupa en un dels estius en què més s’ha notat la seua presència, especialment als barris de Cappont, Pardinyes i la Bordeta.

D’altra banda, la subvenció de 60.000 euros de l’Agència Catalana de l’Aigua també servirà per plantar arbres de ribera a la canalització el proper hivern.

tracking