SEGRE

TRIBUNALS DRETS LGTBI

Una cambrera llança aigua bullint en un atac homòfob a Lleida

Una de les víctimes va entrar al bar a defensar una parella gai que va rebre insults de l'empleada || Va ser el 13 d'agost passat i ja s'ha celebrat un judici per lesions

Ja s’ha fet un judici per l’agressió, ocorreguda el 13 d’agost.

Ja s’ha fet un judici per l’agressió, ocorreguda el 13 d’agost.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un jove de Lleida ha denunciat una agressió homòfoba que s’hauria produït el passat 13 d’agost en un bar del carrer Vallcalent.

Segons pot veure’s a la denúncia presentada a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, a què ha tingut accés SEGRE, una cambrera del bar va començar a increpar una parella gai que estava asseguda a la terrassa de l’establiment quan la víctima, que sortia d’un bar proper, li hauria recriminat la seua actitud. La discussió va anar pujant de to fins que el denunciant li va llançar unes olives que hi havia a la barra, a la qual cosa la cambrera va respondre llançant-li una gerra d’aigua bullint que va provocar ferides eritematoses a la zona abdominal i al peu dret del denunciant i va arribar també a una parella de turistes i un altre client de l’establiment. “No és la primera vegada que hi ha problemes d’aquest tipus al bar. Fa unes setmanes, la mateixa cambrera va sortir cridant al carrer a una parella de noies que passava per davant del bar i els va dir que se n’anessin d’allà, que no volia gent així al seu local”, va explicar un veí de la zona a SEGRE. La denunciada ja ha estat jutjada per unes suposades lesions arran de l’agressió homòfoba que va tenir lloc el 13 d’agost.

Segons dades del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, quatre de cada deu delictes d’odi a Catalunya en el que va de 2021 han tingut un rerefons homofòbic.

L’Observatori contra l’Homofòbia apunta que hi ha hagut aquest any 160 incidències per LGTBI-fòbia, quaranta més que el 2020. Un increment que qualifica de “constant” i “alarmant” a tot el territori, amb especial impacte a la via pública, les xarxes socials i l’entorn veïnal d’aquest col·lectiu.

En aquest sentit, l’entitat lamenta que alguns casos es veuen “aïllats” i, per tant, no es posa el focus en una “problemàtica social” com és l’LGTBI-fòbia, que “legitima les pràctiques discriminatòries”.

“Les agressions contra el col·lectiu són un fet diari i continu”

L’última setmana Lleida ha viscut dos agressions contra el col·lectiu LGTBI, una cosa que segons el president de l’associació Colors de Ponent, Héctor González, “és contínua”. Des de l’associació denuncien que no només són agressions que comporten danys físics i asseguren que les més habituals es donen en l’àmbit laboral i familiar.

“Molta gent contacta amb nosaltres buscant una solució perquè a casa seua li han demanat que se’n vagi a causa de la seua condició sexual o perquè a la feina no el volen tractar pel gènere amb què se senten identificats”, va explicar González, que va afegir que “en els últims anys s’està denunciant més i s’està donant més visibilitat al col·lectiu. A més a més, mantenim reunions setmanals amb la regidoria de Drets Civils”.

tracking