SEGRE

LLEIDA

Cada farmàcia de Lleida ven de mitjana 10 tests d'antígens al dia

La seua compra ha baixat a l'acabar-se les vacances i les colònies || Més de 840 lleidatans han demanat ajuda per fer-lo o perquè necessitaven un certificat

Diversos envasos de tests d’antígens en una farmàcia de Lleida.

Diversos envasos de tests d’antígens en una farmàcia de Lleida.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cada farmàcia de Lleida ciutat ven una mitjana de deu tests d’antígens de la Covid al dia, segons van explicar els seus professionals, que van afirmar que “ara no hi ha tanta demanda com al principi [la venda lliure es va autoritzar el 21 de juliol], quan vam arribar a vendre’n setanta de diaris a persones que se n’anaven de vacances o a famílies per la tornada dels fills de campaments”.

De fet, l’alta demanda va causar problemes de subministrament durant els primers dies. Tot i així, hi ha disparitat en cada farmàcia, ja que algunes en venen vint al dia i unes altres, cinc. El preu de cada envàs oscil·la entre els 5 i 8 euros de mitjana.

Ara, el perfil majoritari de client és el que torna de vacances i vol saber si s’ha infectat o el de persones que tenen alguna trobada familiar o amb amics. En aquest sentit, una farmàcia en va arribar a vendre 140 el cap de setmana del 15 d’agost.

Segons assenyalen dades del Col·legi de Farmacèutics de Lleida, fins al passat dia 23 els professionals d’aquests establiments havien fet 843 tests de clients que van demanar una supervisió o perquè requerien un certificat del resultat per fer un viatge, un servei que només ofereixen algunes.

També s’han fet les proves a les mateixes farmàcies que formaven part del programa de colònies finançat pel Govern dirigit a nens i monitors i fins a la setmana passada es van realitzar 3.215 tests, segons va indicar el Col·legi Farmacèutic.

Fins a principis d’agost, Catalunya era líder en la venda de tests a les farmàcies.

tracking