SEGRE

BARRIS PROJECTES

Projecte als Magraners per ajudar porta a porta els vulnerables

La Confederació de Veïns de Catalunya busca deu Picaportes que siguin del barri per contractar-los || Assessoraran els que pateixen pobresa energètica

Imatge d’arxiu on dos Picaportes van al domicili d’un veí de Barcelona.

Imatge d’arxiu on dos Picaportes van al domicili d’un veí de Barcelona.CONFAVC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc) i la cooperativa Ser Barri implementen per primera vegada a Lleida –concretament al barri dels Magraners– el projecte A-porta, en el qual, a través de la figura dels Picaportes, es va llar per llar per oferir suport i recursos per acabar amb l’aïllament de persones vulnerables i fer xarxa comunitària.

Aquest projecte va nàixer a finals del 2016 i “s’ha picat a la porta” de 7.000 llars de Barcelona, Tarragona i Reus. Ara, gràcies al finançament de la Generalitat i amb l’ajuda de la Paeria, la Confavc busca deu veïns dels Magraners per oferir-los un contracte de treball de trenta hores al mes durant quatre mesos per 262 euros bruts mensuals perquè vagin “porta a porta” de les persones vulnerables, sobretot les que pateixen pobresa energètica. De moment, ja s’hi han presentat cinc candidats (es pot fer enviant un correu electrònic a rosibel@confavc.cat) i la idea és començar el dia 10 de setembre.

“Els Picaportes han de ser dels Magraners i, principalment, referents del barri com ho és un forner”, va explicar la coordinadora, Rosibel Almeida, que va dir que es formarà tot l’equip en la lluita contra la pobresa energètica. “L’objectiu és ajudar i detectar vulnerabilitats i fer de pont amb els Serveis Socials”, va assenyalar.

Per la seua part, el president veïnal dels Magraners, Juan Gallardo, va valorar positivament aquest projecte “que tant necessita el barri”, a més que “ofereix un contracte de feina”.

El president de la Federació de Veïns de Lleida, Toni Baró, va explicar que fa anys que intenten implementar l’A-porta en diversos barris, cosa que no es descarta més endavant. “Cada vegada hi ha més gent gran i serà molt útil, tenint en compte que els Magraners pateixen robatoris, destrosses i okupacions d’habitatges.”

El projecte A-porta va ser guardonat com a millor projecte social d’Espanya l’any 2018 pel premi La Caixa a la Innovació i la Transformació Social i l’any 2019 va guanyar la segona edició del premi Desafiament RECI 2018-19 Diversity Advantage de la Xarxa Europea de Ciutats Interculturals (RECI), impulsada pel Consell d’Europa.

tracking