SEGRE

ESNOTICIA

La Generalitat ratifica que els alumnes vacunats no s'hauran de confinar

Al pati podran treure's la mascareta si estan amb els del seu mateix grup bombolla

Imatge del curs passat de diversos nens d’un col·legi de Pardinyes jugant al pati amb mascareta.

Imatge del curs passat de diversos nens d’un col·legi de Pardinyes jugant al pati amb mascareta.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els alumnes vacunats amb pauta completa contra la Covid, a partir dels 12 anys, no hauran de confinar-se si un altre del mateix grup es contagia. És una de les novetats per al nou curs, en el qual els alumnes podran treure's la mascareta al pati si estan amb els del seu mateix grup, així com ajuntar-se amb els d'altres si la porten.

El Govern va ratificar ahir que els alumnes que estiguin vacunats contra la Covid no s’hauran de confinar si hi ha un infectat al seu grup bombolla. Així ho van confirmar ahir el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, el de Salut, Josep Maria Argimon, i la portaveu de l’Executiu, Patrícia Plaja, en una roda de premsa sobre el nou curs escolar, que comença el 13 de setembre i en el qual es prioritza la presencialitat. Es mantindran les principals mesures de l’anterior, amb l’ús de la mascareta a partir dels 6 anys, organització en grups bombolla, ventilació i la higiene de mans, però no caldrà prendre la temperatura.

“A les dos setmanes de rebre la segona dosi de la vacuna, o l’única per als que ja s’han contagiat, no s’haurà de fer quarantena si un company s’infecta del virus”, va explicar Argimon, que va afegir que “tampoc es confinaran els que hagin tingut la Covid en els últims sis mesos”.

El protocol per a aquest curs s’aplicarà com a mínim durant el primer trimestre i després, segons la pandèmia

A diferència del curs anterior, Gonzàlez-Cambray va explicar que els grups bombolla podran barrejar-se al pati amb mascareta i que si els alumnes són de la mateixa classe, no caldrà portar-la en aquest espai. A més, les famílies podran entrar als centres (vegeu el desglossament) i es recomana iniciar les extraescolars a l’octubre, amb un màxim de deu alumnes per grup, ampliable a quinze si l’espai ho permet. Les festes escolars es podran celebrar amb les famílies en espais exteriors, però amb distància, caldrà portar mascareta i recomanar que els assistents estiguin vacunats. A l’interior, només es podran fer amb alumnes del mateix grup. “Aquest pla no és inamovible i de moment s’aplicarà com a mínim el primer trimestre”, va assenyalar Gonzàlez-Cambray, que va dir que en funció de l’evolució de la pandèmia podrà variar.

Per la seua banda, Plaja va reiterar que les escoles són “segures”, però que no és prudent relaxar les mesures i que és “imprescindible” tenir el màxim nombre d’alumnes vacunats. Ahir, 7.307 lleidatans de 12 a 14 anys ja tenien una dosi (50,9%) i 15.600 d’entre 15 i 19 anys (el 67,8%), i el 90% dels professionals educatius estan immunitzats.

Amb tot, Argimon va demanar “prudència” per a les pròximes setmanes, malgrat la millora de la situació epidemiològica, que és similar a la de fa un any. A diferència del curs passat, ara els grups d’edat amb més casos són de nens i joves (que ara tornaran a l’escola, l’institut, la universitat o la feina després de les vacances). A més, hi ha 400 persones a les UCI. “Amb aquesta xifra, no ens podem permetre un rebrot per petit que sigui”, va remarcar.

Les famílies podran tornar a entrar als centres després de més d’un any

Una altra de les novetats del nou curs escolar és que les famílies podran entrar als centres mantenint totes les mesures sanitàries després que el curs anterior no poguessin fer-ho. Així doncs, si l’entrada al centre es fa pel pati, els familiars podran acompanyar els alumnes.

També podran entrar a les aules per a l’adaptació als cursos de P3 i P4, però a criteri de cada centre. A més, s’obre la possibilitat de fer reunions presencials amb les famílies, ja que segons el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, algunes tenen dificultats per participar en les reunions de forma telemàtica. D’aquesta manera, les reunions es podran fer en format híbrid i algunes famílies hi participaran per internet i altres, presencialment, amb un màxim de deu persones.

D’altra banda, respecte als menjadors i el transport escolar, es mantenen les mesures que ja hi havia, igual que amb les colònies, en què es manté el protocol establert. Quant a les entrades i sortides dels centres, aquestes seran escalonades i cada col·legi o institut les dissenyarà a la seua manera en funció del tipus d’edifici. A diferència del curs passat, els centres no hauran de prendre la temperatura als estudiants. Pel que fa a les activitats esportives, les mesures s’equiparen a les de l’esport de competició.

tracking