SEGRE

ENSENYAMENT CURS 2021-2022

Educació garanteix plaça a tots els inscrits en FP de grau mitjà

La conselleria n'habilitarà més de forma il·limitada a l'Institut Obert de Catalunya || CCOO considera que ampliar les ràtios a 33 alumnes és “una involució educativa”

Gonzàlez-Cambray va presentar ahir les dades del nou curs.

Gonzàlez-Cambray va presentar ahir les dades del nou curs.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va garantir ahir que “cap alumne” que vulgui cursar un cicle formatiu de grau mitjà es quedarà sense plaça, ja que els que no puguin fer-lo de forma presencial el realitzaran telemàticament.

Per això, s’habilitaran places de manera il·limitada als cursos que ofereix l’Institut Obert de Catalunya (IOC), que inclou els dos de més demanda –cures auxiliars d’infermeria i sistemes microinformàtics i xarxes–. Això sí, aquesta oferta no inclou cursos que no ofereix l’IOC.

Una vegada finalitzada la matrícula, Educació ha creat 4.479 places noves que, afegides a les vacants, han permès obrir un procés de preinscripció amb 6.539.

L’oferta inicial tenia 38.000 places però hi va haver 52.000 sol·licituds. Els alumnes que n’havien quedat fora tindran prioritat.

A Lleida, s’han creat gairebé 200 places més (vegeu SEGRE d’ahir), entre les quals n’hi ha trenta a Cures Auxiliars d’Infermeria a l’institut Torre Vicens i quinze d’Administració i Finances a l’institut La Segarra..

Malgrat garantir places de grau mitjà, Gonzàlez-Cambray va reconèixer que no pot fer el mateix als d’FP superior. Va dir que l’oferta i demanda és similar a la del grau mitjà, però va confiar que es produeixi un “equilibri” entre aquestes. Per la seua banda, CCOO va criticar que s’ampliïn les ràtios de 30 a 33 alumnes per solucionar l’excés de demanda, ja que implica “una involució educativa” i “un risc sanitari”. Va demanar a Educació abstenir-se de “mesures low-cost” i que s’habilitin espais i hi hagi més grups i professors.

Així mateix, la consellera d’Universitats, Gemma Geis, va explicar que el primer dia de selectivitat del setembre, només el 4% d’alumnes va demanar els enunciats en castellà i va anunciar que el Govern treballa per oferir 600 places més per al grau d’Infermeria.

El nou curs, amb 2.173 alumnes menys i gairebé 900 docents més

El nou curs tindrà 1.561.627 alumnes a Catalunya, 2.173 menys que l’anterior, dels quals 1.317.099 són del règim general que tornen a classe dilluns. Per primera vegada, a l’ESO hi ha un descens de 3.820 alumnes. També es manté la tendència a la baixa a Infantil, amb 6.151 alumnes menys, i a Primària, amb 9.579 menys.

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va destacar que tots els centres obriran amb el 100% de presencialitat, mantenen l’augment de 8.200 professionals per la Covid i se n’ha contractat 1.200 més, dels quals 894 són docents.

En un altre ordre de coses, l’ONCE col·labora amb el departament i les editorials perquè els 1.164 alumnes cecs, sordcecs o amb discapacitat visual greu ho facin amb continguts accessibles. A Lleida són 45.

tracking