SEGRE

ECONOMIA ORDENANCES FISCALS

La Paeria aparca la taxa de 20 euros per a gossos que va impulsar el Comú de Lleida

Implantada aquest any després de ser impulsada pel Comú quan estava en el govern || Rutllant diu que els tècnics ja van avisar llavors que era difícil aplicar-la

Imatge d’arxiu d’una jove passejant amb un gos.

Imatge d’arxiu d’una jove passejant amb un gos.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La taxa per la tinença de gossos implantada aquest any per la Paeria, de 20 euros per animal, no s’ha posat al cobrament, i el més probable és que acabi quedant en paper mullat. Aquest gravamen va ser impulsat per l’anterior regidor responsable de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, del Comú. L’actual responsable de l’àrea després de la marxa del Comú del govern, Jaume Rutllant (ERC), va confirmar a aquest diari que encara no s’ha posat al cobrament i va destacar que, en el seu moment, “els tècnics del departament ja van avisar que era difícil d’aplicar”, perquè la seua posada en marxa requeria un gran volum de tràmits.

Rutllant no va voler pronunciar-se de forma explícita sobre si el govern es planteja eliminar-la de les ordenances fiscals per a l’any que ve, i va recordar que depenen del suport d’altres grups per tirar-les endavant i que ara acaben d’iniciar la negociació.

Així, encara que va apuntar que ell personalment veu “difícil” mantenir-la per les dificultats que els tècnics veuen per fer-la efectiva, va insistir que ara han obert les converses amb tots els grups, entre els quals el Comú. D’altra banda, el principal grup de l’oposició, el PSC, ja va assenyalar dimecres que una de les seues condicions per recolzar o com a mínim no votar en contra de les noves ordenances és suprimir aquesta taxa.

Rutllant també va subratllar que la nul·la recaptació per la mateixa no ha tingut impacte a les arques municipals, perquè havia de servir per afrontar noves actuacions, i no per sufragar activitats ja en marxa. “No ha generat cap forat”, va afirmar gràficament.

Precisament, el seu antecessor, Sergi Talamonte, va defensar fa un any el cobrament de 20 euros per gos –i de 40 en cas que fos potencialment perillós– perquè permetria impulsar “unes polítiques que no es feien fins ara”, De fet, la proposta inicial del govern tripartit en aquell moment a la Paeria incloïa un gravamen de 10 euros per gat, que finalment va acabar retirant, sense donar cap explicació de per què, encara que tant les associacions de veïns com les entitats dedicades a cura d’animals van censurar aquesta taxa.

LES CLAUS

  • 20 euros per animal. L’ordenança preveu que els propietaris de gossos han de pagar a la Paeria 20 euros per animal, excepte en determinades excepcions, com per exemple els gossos guia per a cecs. Per als de raça perillosa, l’import fixat és de 40 euros.
  • Cap tràmit fet. L’ajuntament no ha posat en marxa cap tràmit per posar-la al cobrament i l’actual govern, del qual ja no forma part el Comú, destaca que els tècnics veuen difícil aplicar-la.
tracking