SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Les trampes dels narcotraficants a les plantacions de marihuana d'Alcoletge eren mortals

N'hi havia una desena i estaven col·locades perquè anessin directes a zones vitals del cos al disparar-se || Troben més de set-centes plantes i busquen els delinqüents

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Trampes amb potencial per matar. Així eren els artefactes propietaris col·locats pels narcos a les plantacions de marihuana que van desmantellar dimecres els Mossos a la partida de Grenyana, al terme d’Alcoletge. Un sergent dels ARRO va resultar ferit a la cama a l’activar-se’n una (vegeu SEGRE d’ahir).

Estaven col·locades de tal manera que, en cas de disparar-se, anessin directes a parts vitals del cos, segons va assegurar ahir una font propera de la investigació. És la primera vegada a Catalunya que les troben en plantacions exteriors i tot apunta que els narcos les tenien instal·lades per evitar ser víctimes d’un vuelco, com es coneix en l’argot policial el robatori de droga a altres narcos.

Els Tedax, després de resultar ferit el sergent, van descobrir una desena de trampes preparades per disparar cartutxos, una trampa mecànica (un parany) amb punxes i videocàmeres. Estaven col·locades arran de terra en una espècie de tridents i apuntant cap a dalt. Hi havia algunes ballestes que no tenien estirada la corda i no s’haurien activat. En cas d’estar-ho, els investigadors creuen que altres mossos haurien pogut resultar ferits.

Paral·lelament, els Mossos seguien ahir amb l’operatiu obert. A les plantacions han trobat unes 730 plantes de més d’uns dos metres d’altura. És a dir, que estaven a punt de ser recollides. També analitzaven els artefactes i les videocàmeres decomissades.

Al tancament d’aquesta edició no havien transcendit detencions, però se sospita que es tracta d’una banda criminal especialitzada en marihuana.

La investigació va començar fa dos setmanes, després que agents que feien una patrulla preventiva pel Segrià detectessin diverses plantacions. A més, van comprovar que a la zona hi havia una tenda de campanya on suposadament dormien els vigilants dels cultius clandestins. Per aquest motiu, en l’operatiu de dimecres van participar els ARRO, que són els primers a intervenir en aquest tipus d’actuacions per garantir la seguretat de la resta de policies. Així mateix, el sergent ferit, que va rebre l’impacte de vint-i-set perdigons a la cama, evolucionava favorablement.

Imatge d’una de les trampes amb el cartutx col·locat.

Imatge d’una de les trampes amb el cartutx col·locat.MOSSOS

tracking