SEGRE

POLÍTICA AJUNTAMENT

Ángeles Ribes planta cara a la seua expulsió de Ciutadans fent fora del grup local de Lleida Burrel

La portaveu a la Paeria té el suport de l'altre edil davant de la líder del partit || Carrizosa afirma que aquesta decisió no té valor a l'estar tots dos expedientats

Maria Burrel, Ángeles Ribes i  Osorio, que va dimitir, formaven el grup de Cs a l’inici d’aquest mandat.

Maria Burrel, Ángeles Ribes i Osorio, que va dimitir, formaven el grup de Cs a l’inici d’aquest mandat.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El procés de desintegració de Ciutadans després dels seus pèssims resultats a les últimes eleccions generals, amb nombroses fugues i enfrontaments interns, viu un dels episodis més curiosos a l’ajuntament de Lleida, en qué té tres regidors. La líder del grup, Ángeles Ribes, forma part del corrent crític del partit, Renovadors, com també un altre edil, José María Córdoba, mentre que l’altra regidora, Maria Burrel, és la coordinadora del partit a Lleida.

La direcció del partit va acordar al juliol expulsar Ribes i Córdoba després que es neguessin que la primera fos rellevada com a portaveu a la Paeria per Burrel, i ara estava tramitant la seua expulsió a través d’una resolució que pel que sembla podria haver-se fet efectiva ahir. Tanmateix, Ribes i Córdoba van expulsar Burrel del grup municipal dimarts a la tarda, segons la informació facilitada ahir pel grup.

La líder del partit a Lleida està en minoria al grup davant dels dos edils que seran expulsats

En un comunicat, va afirmar que aquesta decisió es va adoptar per la “nul·la voluntat” de Burrel “per continuar treballant en el si del grup municipal”. “Després d’una breu reunió, es va acordar dur a terme el procediment formal d’expulsió mitjançant un escrit a l’alcaldia”, va detallar. Així mateix, va indicar que “la regidora Burrel passarà a tenir consideració de no adscrita”.

Ni Ribes ni Burrel no van voler fer declaracions, però el líder del partit a Catalunya, Carlos Carrizosa, va afirmar a aquest diari que “les decisions que adoptin dos militants incursos en un expedient disciplinari no tenen cap valor ni a escala del partit ni de l’ajuntament”, per la qual cosa es va mostrar totalment convençut que no hi haurà cap problema perquè Burrel sigui la representant del grup de Ciutadans a la Paeria.

De tota manera, acabi com acabi, aquest culebró suposarà un nou canvi en el ple de la Paeria, que ara ja compta amb un edil no adscrit, Sergio González, exmembre de Junts.

A més, en el que va d’aquest mandat, els dos regidors del Comú han passat del govern a l’oposició i han dimitit els edils Regina Cairol (ERC), Anna Campos (Junts) i José Luis Osorio (Cs).

tracking