SEGRE

TRÀNSIT ACCIDENTS

Atropellats a la Zona Alta de Lleida dos menors que circulaven en patinet

Vista de l’encreuament dels carrers Bisbe Ruano i Torres de Sanui.

Vista de l’encreuament dels carrers Bisbe Ruano i Torres de Sanui.JORDI ECHEVARRI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos menors, de disset i sis anys, van ser atropellats per un turisme ahir al migdia quan creuaven en patinet elèctric per un pas de vianants a la Zona Alta. L’accident es va produir pocs minuts abans de les tres de la tarda a l’encreuament dels carrers Bisbe Ruano i Torres de Sanui, quan un vehicle va envestir els menors.

Fins al lloc es van desplaçar diverses patrulles de la Policia Local, encara que finalment no va ser requerida l’actuació del SEM.

Entre les noves formes de mobilitat a les ciutats, els patinets elèctrics són la gran novetat d’aquests últims anys. Per aquesta raó i per garantir la seguretat viària, la Direcció General de Trànsit (DGT) ha hagut de crear un reglament específic per al seu ús. Amb aquesta nova regulació que prepara, qualsevol persona que utilitzi un patinet elèctric haurà de portar casc de forma obligatòria. Així mateix, hauran de circular a una velocitat d’entre 6 i 25 quilòmetres per hora i estarà prohibit que vagin per les voreres. També tindran restringida la circulació en vies interurbanes, travessies, autopistes, autovies i túnels urbans.

La Guàrdia Urbana de Lleida ha imposat 360 denúncies aquest any a conductors de Vehicles de Mobilitat Personal com els patinets elèctrics.

tracking