SEGRE

La nova estació d'autobusos de Lleida entrarà en funcionament el 2024

Les obres a l’antiga farinera de la Meta i els Docs començaran a principis del 2023, segons ha anunciat el Govern

El plànol de la nova estació d'autobusos de Lleida.

El plànol de la nova estació d'autobusos de Lleida.Generalitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat ha anunciat aquest divendres que la nova estació d'autobusos de la ciutat de Lleida entrarà en funcionament a finals de 2024. El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, ho ha exposat durant la reunió que ha mantingut avui telemàticament amb l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, juntament amb els directors d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, i d’Ordenació del territori i Urbanisme, Agustí Serra, i el primer tinent d’Alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius.

El Govern està treballant en el projecte constructiu de la nova estació d’autobusos de Lleida, que ha de substituir l’actual situada al carrer Saracíbar. La nova instal·lació, en la qual la Generalitat invertirà 15 milions d'euros, es construirà en l’antiga farinera de la Meta i els Docs, al costat de l'estació de tren, una ubicació consensuada entre el Govern i l’ajuntament. Un cop finalitzada la redacció del projecte, es preveu licitar les obres de construcció a principis de l’estiu de l’any vinent. Els treballs començaran a principis de 2023, segons ha anunciat el Govern.

Variant sud de Lleida

Durant la reunió, el departament ha expressat la voluntat de no executar la variant sud de Lleida cap a l’oest atès que l’autopista AP-2 alliberada farà aquesta funció. Aquesta mesura respon a la demanda que s’ha generat al territori per tal que el Govern desprogrami aquesta inversió. Ara, el departament estudiarà la fórmula legal en què es concretarà aquest canvi en la planificació.

tracking