SEGRE

MOBILITAT VIA PÚBLICA

La Guàrdia Urbana de Lleida ha posat més d'una multa al dia a usuaris de patinets

Sistema QR per a bicis per identificar-les en cas de robatori || Prat de la Riba i Rovira Roure, per a vianants part de diumenge

Imatge d’arxiu d’un usuari de patinet sense casc.

Imatge d’arxiu d’un usuari de patinet sense casc.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana ha imposat 360 denúncies des de començament d’any a conductors de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), com els patinets elèctrics. La majoria de denúncies, 194, van ser per anar sense casc i 83, per circular en llocs prohibides com ara voreres o zones per als vianants.

Per tal de conscienciar sobre l’ús correcte d’aquests vehicles i coincidint amb la setmana europea de la mobilitat, del 16 al 22 de setembre, la Paeria donarà sessions de formació en centres educatius dimarts vinent.

“L’objectiu de la setmana europea de la mobilitat és organitzar activitats que promoguin hàbits de mobilitat segurs i sostenibles”, van explicar l’alcalde, Miquel Pueyo, i el regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, que van coincidir en la idea de deixar “com a última prioritat” el cotxe individual, que és el que dictarà l’ordenança de mobilitat que es tramitarà en el ple d’octubre.

Entre algunes activitats, destaca l’Open Street Day que se celebrarà diumenge i en el qual es prohibirà la circulació a les avingudes Prat de la Riba i Rovira Roure, on s’entregarà de manera gratuïta un centenar de codis QR a usuaris de bicicletes perquè les registrin al web Biciregistro.es per poder identificar-les en cas de robatori. Després, es podran adquirir els QR per 7 euros a l’oficina d’Autobusos de la plaça Sant Joan.

D’altra banda, dimecres serà el dia sense cotxes i s’inaugurarà la conversió en zona de vianants d’un carrer que Castro no va voler revelar.

D’altra banda, va explicar que més d’una desena d’empreses de lloguer de patinets i bicicletes s’han interessat a oferir els seus serveis a la ciutat, però l’obligació de no deixar aquests vehicles tirats pel carrer ha fet que rebutgin venir.

tracking