SEGRE

LLEIDA

Tercera dosi contra la Covid a 4.210 usuaris dels geriàtrics de Lleida a partir de dilluns

Perquè les vacunes en persones vulnerables van perdent eficàcia, i les residències demanen que s'incloguin als de centres de dia || Aragonès planteja el certificat Covid per evitar el tancament de sectors

La primera usuària d’una residència de Lleida que va ser vacunada.

La primera usuària d’una residència de Lleida que va ser vacunada.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els 4.210 usuaris de geriàtrics de Lleida –3.600 del pla i 610 del Pirineu– rebran la tercera dosi de la vacuna contra la Covid a partir de la setmana que ve, després que ahir ho aprovés la Comissió de Salut Pública, ja que les vacunes entre aquest col·lectiu poden anar perdent eficàcia perquè el sistema immunitari es degrada per l’envelliment. Aquesta dosi addicional es deu al seu perfil de “fragilitat, pluripatologia i entorns tancats”. Representants de la patronal de residències ACCRA van celebrar la mesura, però van demanar que “també se’n puguin beneficiar els usuaris d’altres serveis, especialment els de centres de dia i d’ajuda a domicili”.

A més, l’organisme de Sanitat també ha decidit posar la tercera dosi, amb Pfizer o Moderna, a pacients en hemodiàlisi o diàlisi peritoneal, en tractament per càncer, majors de 40 anys amb síndrome de Down i a pacients amb malaltia oncohematològica en tractament de quimioteràpia o radioteràpia. També se’n beneficiaran persones que pateixin càncer d’òrgan sòlid en tractament amb quimioteràpia i càncer de pulmó en tractament de quimioteràpia o immunoteràpia.

El departament de Salut va informar que “s’està treballant per administrar l’altra dosi a aquests col·lectius pròximament”.

Tots aquests pacients s’afegeixen a les persones immunodeprimides, que ja reben la tercera dosi. A Catalunya s’ha posat a 3.917 persones de les 15.000 afectades.

En un altre ordre, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, veu el certificat Covid com una eina útil si la pandèmia repunta per no tancar activitats, mentre que a Itàlia serà obligatori des del 15 d’octubre per anar a treballar.

D’altra banda, un jutge de Madrid ha obert diligències contra el director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, per investigar si va prevaricar en la gestió de la pandèmia.

Per la seua part, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, creu que la reobertura ajudaria a posar fi als botellons, com el de dimecres a Cappont, quan 27 joves van ser sancionats. Precisament, el líder del grup del PSC, Fèlix Larrosa, va exigir a Pueyo que demani al Govern la reobertura per evitar botellons.

A aquest menor s’afegeixen dos persones més que van ingressar pel virus a Ponent, amb 37 hospitalitzats, dels quals 9 seguien a l’UCI. Al Pirineu no hi havia cap ingressat per segon dia consecutiu i a Catalunya eren 646 (-35), dels quals 237 eren a l’UCI (-11).

D’altra banda, Salut va notificar 797 casos, 51 a Lleida i 7 al Pirineu, i 16 morts, cap a la província. Respecte a Espanya, la incidència ja ha baixat dels 100 casos per cada 100.000 habitants en 14 dies per primera vegada des de finals de juny i ahir es va situar en 96,3. A Catalunya era de 103 i a Lleida, de 128.

Així mateix, només 78 persones s’han vacunat en els punts que Salut va habilitar a la UdL entre dimarts i ahir. D’altra banda, als centres educatius de Lleida hi havia 69 persones aïllades (+2) i Salut descarta vacunar als instituts.

El TSJC denega de nou que el lleure nocturn obri i Pueyo ho demana

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va tornar ahir a denegar les mesures cautelars sol·licitades per la patronal del lleure nocturn Fecasarm per poder reobrir el sector. Tanmateix, la decisió no ha estat unànime i, per primera vegada, compta amb un vot particular que veu raonable reobrir en municipis amb incidència baixa i exigint el certificat Covid. Tanmateix, la majoria de magistrats considera que continua sent proporcionat mantenir tancats aquests locals de lleure. Afirmen que el passaport Covid és útil, però no amb els actuals nivells d’incidència.

Ingressat un menor de 10 anys a Lleida per la Covid Un menor d’entre 0 i 9 anys va ingressar ahir en un hospital de Lleida per la Covid, segons la informació del departament de Salut. Precisament, aquesta franja d’edat és la que acumula més contagis a la província, amb una incidència de 85 casos per cada 100.000 habitants en els últims set dies una incidència de 74 casos. A aquest menor s’afegeixen dos persones més que van ingressar pel virus a Ponent, amb 37 hospitalitzats, dels quals 9 seguien a l’UCI. Al Pirineu no hi havia cap ingressat per segon dia consecutiu i a Catalunya eren 646 (-35), dels quals 237 eren a l’UCI (-11). D’altra banda, Salut va notificar 797 casos, 51 a Lleida i 7 al Pirineu, i 16 morts, cap a la província. Respecte a Espanya, la incidència ja ha baixat dels 100 casos per cada 100.000 habitants en 14 dies per primera vegada des de finals de juny i ahir es va situar en 96,3. A Catalunya era de 103 i a Lleida, de 128. Només 78 vacunes a la UdL Així mateix, només 78 persones s’han vacunat en els punts que Salut va habilitar a la UdL entre dimarts i ahir. D’altra banda, als centres educatius de Lleida hi havia 69 persones aïllades (+2) i Salut descarta vacunar als instituts.

tracking