SEGRE

SERVEIS TRANSPORT

El Govern anuncia la nova estació de busos al costat de Renfe el 2024

Les obres començaran el 2023 i duraran divuit mesos || El final del peatge de l'AP-2 descarta definitivament la prolongació de la variant sud cap a Alcarràs

n La futura estació, a l'edifici dels Docs al costat de La Meta, tindrà fins 32 andanes, el doble que les previstes a la seua ubicació
inicial sota del pont de Príncep de Viana

El Govern anuncia la nova estació de busos al costat de Renfe el 2024Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori va anunciar ahir que la nova estació d’autobusos de Lleida que s’ubicarà a l’edifici dels Docs al costat de l’antiga farinera La Meta i l’estació de Renfe entrarà en funcionament a finals del 2024.

Així ho va detallar el secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, a l’alcalde, Miquel Pueyo, i al primer tinent d’alcalde, Toni Postius. La Generalitat treballa en el projecte constructiu de la nova estació que substituirà l’actual, situada al carrer Saracíbar i la concessió de la qual acaba al març.

La ubicació de la nova instal·lació, en la qual el Govern invertirà 15 milions d’euros, va ser consensuada entre el Govern i la Paeria. Per disposar de l’edifici dels Docs, s’ha de materialitzar el pla que preveu permutar aquesta parcel·la i la de La Meta per un solar de propietat municipal al carrer Marie Curie, a Cappont, ara destinat a equipaments i que passarà a ser edificable. Una vegada finalitzada la redacció del projecte de l’estació, el Govern preveu licitar les obres de construcció a començaments de l’estiu vinent perquè puguin començar a inicis del 2023.

D’altra banda, Gavín va expressar la voluntat de no prolongar la variant sud de Lleida cap a Alcarràs, projecte planejat des del 2007, ja que l’AP-2 alliberada de peatge farà aquesta funció. Va afirmar que aquesta mesura respon a la demanda generada al territori perquè el Govern desprogrami aquesta inversió. Ara, estudiaran la fórmula legal per concretar aquest canvi en la planificació.

tracking