SEGRE

URBANISME MOBILITAT

La Paeria farà un carril bici a Prat de la Riba i preveu ampliar les voreres de rambla d'Aragó

Per a això suprimirà una via de circulació en direcció al Parc de les Vies i plantarà més arbres || També construirà un pas de ciclistes que uneixi el pont de Pardinyes amb el polígon El Segre

Vista general de l’avinguda Prat de la Riba.

Vista general de l’avinguda Prat de la Riba.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament vol construir un carril bici que travessi tota l’avinguda de Prat de la Riba per unir-lo així a la xarxa ja existent, a més d’ampliar les voreres de rambla d’Aragó i unir el pont de Pardinyes amb el polígon del Segre amb un pas per a ciclistes. Així ho van assegurar fonts del departament d’Urbanisme que dirigeix Toni Postius, que van precisar que per poder fer aquestes actuacions s’acolliran al programa de fons europeus Next Generation, que permetria cobrir el 90 per cent dels costos d’aquestes obres, per la qual cosa l’ajuntament podria assumir l’import restant ja que “disposarà de capacitat d’endeutament”.

Aquestes subvencions de la Unió Europea tenen com a objectiu finançar projectes “que provoquin un canvi en la forma de desplaçar-se” i s’han d’executar abans del dia 31 de desembre de l’any 2024. És per això que l’ajuntament ha presentat cinc actuacions per millorar la mobilitat de la ciutat des del punt de vista dels ciclistes i els vianants.

Les obres es finançaran en un 90% amb els fons Next Generation i s’hauran de fer abans del final del 2024

L’actuació més destacada és la de fer un carril bici a Prat de la Riba que vagi des de la plaça Ricard Viñes fins al Parc de les Vies. Per poder-ho fer s’utilitzarà el carril de circulació dret que va en direcció a Pardinyes i també s’ampliaran les voreres “per donar més prioritat als vianants”, especialment als encreuaments. L’actuació també contempla expandir el carril bici pels diferents passos de vianants de l’avinguda i unir-lo a la xarxa ja existent que hi hagi als carrers limítrofs. Al seu torn, es plantaran arbres a les voreres i es preveu que més endavant es construeixin “illes de descans”. L’àmbit d’actuació serà de 905 metres i es calcula que tindrà un cost de 680.000 euros.

El segon projecte que ha proposat la Paeria és ampliar la vorera de rambla d’Aragó que dona a l’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida desplaçant el carril bici. Per fer-ho possible se suprimirà la filera d’aparcaments que hi ha en aquest costat del carrer i es prolongarà el carril bus que ja hi ha a l’avinguda Catalunya, a banda de plantar més arbres. Es preveu que aquesta obra tindrà un cost de 700.000 euros i afectarà 450 metres de carrer.

Paral·lelament, el consistori també proposa fer un carril bici que connecti el pont de Pardinyes amb el polígon el Segre, a l’altura de l’avinguda Indústria, eliminant la mitjana que comença al viaducte i es prolonga fins a la rotonda d’entrada al polígon. També s’arreglaran les voreres i s’hi plantaran arbres. En total aquestes obres afectaran 1,9 quilòmetres de trama urbana i costaran uns 570.000 euros.

Les altres dos actuacions que la Paeria vol finançar amb fons europeus són la d’unir el barri de Vila Montcada amb l’escola Espiga amb un carril bici de 500 metres i amb un cost de 150.000 euros, i fer el mateix amb l’institut Manuel de Montsuar connectant la plaça de França amb Gualda a través de la carretera N-240. Tindrà una longitud de 2,14 quilòmetres i costarà 360.000 euros.

tracking