SEGRE

Retiren una pedra de grans dimensions del Turó de Gardeny de Lleida que corria risc de despreniment

L'operació ha obligat a restringir temporalment el trànsit al carrer Cos-Gayon

La pedra que s'ha retirat.

Retiren una pedra de grans dimensions del Turó de Gardeny de Lleida que corria risc de desprenimentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Brigada d'Acció Immediata de l'Ajuntament de Lleida ha actuat aquest dilluns a la tarda per retirar una pedra de grans dimensions de la vessant del Turó de Gardeny que queda sobre el carrer Cos-Gayon. Cap a les tres de la tarda s'ha rebut un avís que alertava que aquesta roca estava solta i que corria perill de despreniment.

L'actuació, que ha quedat completada cap a les sis de la tarda, ha requerit que la Guàrdia Urbana restringís dos dels tres carrils de trànsit, en direcció al Pont Nou durant una mica més de dues hores i també s'ha tallat totalment el pas uns minuts en el moment de retirada de la pedra, fet que ha ocasionat algunes cues de vehicles.

Des de la Paeria han explicat que s'ha decidit retirar la pedra de forma urgent, per evitar riscos, tot i que la pedra hauria caigut a l'espai de seguretat que hi ha darrera del mur de contenció de la base del turó, han detallat. L'operació s'ha fet amb un camió grua dotat d'una pinça que ha agafat la pedra i l'ha dipositada en l'espai de seguretat rere el mur. També s'ha aprofitat per netejar l'espai i retirar altres pedres més petites que es podrien desprendre.

tracking