SEGRE

LLEIDA Y COMARCAS

Salut comptabilitza quatre nous morts per Covid a la província

Comencen a posar terceres dosis en residències de la regió sanitària de Lleida || El conseller d'Interior, a favor d'obrir el lleure nocturn per evitar botellons

Milagros i Jesús, després de rebre la tercera dosi a Balàfia 1, ahir.

Milagros i Jesús, després de rebre la tercera dosi a Balàfia 1, ahir.DEPARTAMENT DE SALUT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament de Salut va notificar ahir quatre noves morts per coronavirus registrades en els últims dies a la regió sanitària de Lleida. Això eleva el total de defuncions en aquesta zona fins a les 697, mentre que a la regió sanitària del Pirineu i Aran no hi va haver cap nou mort, per la qual cosa des de l’inici de la pandèmia hi ha hagut un total de 163 defuncions a la regió sanitària. Al seu torn, el nombre d’ingressats a Lleida va baixar en un, situant-se en 28, mentre que hi continua havent nou persones en estat crític.

Al Pirineu ahir es va comptabilitzar un ingressat, l’únic per coronavirus en aquesta regió després de diversos dies sense tenir-ne cap.

També hi va haver 56 nous positius, la majoria dels quals (52) són al pla. Pel que fa als indicadors epidemiològics, el risc de rebrot va pujar tres punts a la regió de Lleida (121) i va baixar-ne tres al Pirineu (39), mentre que la velocitat de propagació del virus (Rt), va pujar tres centèsimes al pla (0,89) i va pujar vuit centèsimes al Pirineu (1,07).

D’altra banda, Salut va començar ahir a subministrar terceres dosis de la vacuna a les residències per a la tercera edat de la regió sanitària de Lleida. En total es van administrar 225 antídots a les residències Balàfia 1 i Balàfia 2 a la ciutat de Lleida, i Betula Alba, a Almacelles. Entre els vacunats es trobava Milagros García, la primera dona de Lleida que va rebre la vacuna del coronavirus el 27 de desembre. Es preveu que en els propers dies s’administrin les terceres dosis a les 74 residències que hi ha al pla.

Paral·lelament, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va dir ahir a TV3 que li agradaria que obrís el lleure nocturn per evitar que hi hagi més macrobotellons, però “sempre que sigui possible des del punt de vista sanitari”.

Precisament, dissabte a la nit hi va haver diversos botellons per tot Catalunya i al municipi barceloní de Tiana tres policies van resultar ferits lleus després de ser perseguits per participants en una festa.

tracking